Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een QR code of een barcode printer?

Een QR code of een barcode printer?
Beoordeel dit artikel

De verschillende soorten printers die er op dit moment op de markt zijn zullen je nog verbazen. Natuurlijk heeft iedereen een printer thuis staan die stopt met werken op het moment dat je een belangrijk deadline hebt en je dus iets geprint moet hebben, maar dat is niks vergeleken met de printers die ze gebruiken bij de grotere bedrijven. Dan hebben we het over de grotere bedrijven die gespecialiseerd zijn in het printen van bijvoorbeeld codes. Er zijn namelijk zelfs QR code printers.

QR code zijn niet helemaal doorgekomen zoals het oorspronkelijk bedoelt was. De reden hiervoor komt voornamelijk door het missen van een app die standaard geïnstalleerd is op de smartphone. OP het moment dat het geïnstalleerd had geweest op de smartphone had het waarschijnlijk iets beter gelopen dan dat het nu doet.

Naast de QR code printers heb je ook nog printers die barcode printen voor bijvoorbeeld de grote bedrijven zoals een jumbo. Elke product moet natuurlijk voorzien worden van een etiket met een barcode, zodat dit weer gescand kan worden bij de kassa als je iets wil kopen.

Deze printers zijn allemaal wat geavanceerder dan de gemiddelde huis-tuin en keuken printer. Deze printers kosten wel iets meer dan een normale printer en worden vaak aangeschaft in grote kwantiteiten, omdat er natuurlijk meer dan een soort etiket tegelijk geprint moet worden. De reden dat het niet met een gewone printer gedaan wordt komt voornamelijk door het feit dat deze printers op speciaal papier kunnen printen. Daarnaast zal het ook niet met water eraf gespoeld kan worden zoals dat met eventueel normaal papier zou kunnen worden.
Dit is toch wel heel wat anders dan de printer die je thuis hebt staan en mocht er zo een printer uit vallen dan zijn de problemen wel iets groter dan wanneer je je werkstuk niet kan uitprinten.