Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Tanden Witten: een Populair Verschijnsel

Tanden Witten: een Populair Verschijnsel
5 (100%) 1 vote

Het bleken van de tanden is de laatste jaren een populair verschijnsel. Steeds meer mensen overwegen hun tanden een teint witter te laten maken bij de tandarts, of dit zelf doen via bijvoorbeeld tandenthuisbleken.nl, omdat ze ontevreden zijn over de huidige kleur van hun gebit. Goede voorlichting is hierbij van groot belang, want een niet goed uitgevoerde bleekbehandeling kan blijvende schade aan uw gebit aanrichten. Hoe komt het bijvoorbeeld dat uw tanden verkleuren en wat is de beste manier om uw tanden te bleken?

Tandkleur en verkleurende voedingswaren
De natuurlijke kleur van uw tanden is erfelijk bepaald en verschilt daarom van persoon tot persoon. Uw tanden krijgen hun kleur door de dikte en de kleur van het tandbeen, het laagje onder het glazuur. Tanden kunnen verkleuren door het regelmatig gebruiken van voedingswaren als thee, koffie en rode wijn en door regelmatig te roken. Kleurstoffen uit deze voedingsmiddelen hechten zich aan de tandplak, en daardoor worden uw tanden donkerder. Wilt u wittere tanden zonder een professionele bleekbehandeling? Dan kunt dit u voorkomen dat u tanden verder verkleuren door bijvoorbeeld minder koffie en thee te drinken of te stoppen met roken.

Laat uw tanden professioneel bleken
Bij een professionele bleekbehandeling kijkt de tandarts eerst of uw gebit in aanmerking komt voor een bleekbehandeling. Zo mag u bijvoorbeeld geen gaatjes of lekkende vullingen hebben. Vervolgens kijkt hij welke behandeling het beste aansluit bij uw gebit. Tanden bleken is een specialistisch werkje en niet geheel zonder risico. Zo kan verkeerd bleekmiddel bijvoorbeeld uw glazuur aantasten of schade aan het tandvlees veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u uw tanden altijd bleekt onder professionele begeleiding van een tandarts of mondhygiënist, zodat u schadelijke gevolgen van het bleken voorkomt. Gelukkig zijn veel mensen vaak wel heel tevreden na een behandeling, zo blijkt bijvoorbeeld uit deze website.