Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Fotografie is hot!

Fotografie is hot!
4 (80%) 3 votes

Afbeeldingen en foto’s bewerken is nu makkelijker dan het ooit was. Iedereen met een computer of zelfs smartphone kan eenvoudig foto’s bewerken. Mede door deze ontwikkeling is fotografie de laatste jaren erg populair geworden. Daarnaast heeft de komst van de digitale camera en de smartphone ervoor gezorgd dat bijna iedereen tegenwoordig een camera op zak heeft.

Fotografie is hot

De ‘echte’ fotografen zullen ervan balen maar vandaag de dag kan iedereen zich eigenlijk fotograaf noemen! Camera’s hebben de laatste jaren sterke ontwikkelingen doorgemaakt en je kunt nu voor weinig geld een camera of smartphone aanschaffen die kwalitatief goede foto’s maakt. Dit in combinatie met de opkomst van social media als Facebook en Insta gram heeft gezorgd voor een ware explosie aan gedeelde foto’s. Daarnaast is het makkelijk om een foto een unieke of eigen stijl mee te geven doordat bewerkingsprogramma’s als Photoshop door steeds meer mensen beheerst worden. Dat fotografie hot is kun je zien aan de langzame verplaatsing van mensen van Facebook naar het afbeeldingen georiënteerde Instagram.

Fotoboek maken nog steeds populair

Ondanks de opmars van social media en digitale foto’s is een fotoboek maken nog steeds immens populair. Blijkbaar is er nog grote behoefte aan het tastbaar maken van de mooiste foto’s en daarmee ook herinneringen. Het leuke aan een fotoalbum maken is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe het album wordt ontworpen. Zo kun je spelen met plaatsing, formaat, kleur en achtergronden van de diverse pagina’s. Het leukst is natuurlijk om een fotoboek helemaal zelf te ontwerpen en er je eigen stijl aan te geven. Je kunt echter ook voor de makkelijke manier kiezen en een fotoboek compleet geautomatiseerd te laten ontwerpen door software van de aanbieder waar je het fotoboek laat maken.