Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Laat een mooie portretfoto van u maken

Laat een mooie portretfoto van u maken
Beoordeel dit artikel

Maar weinig mensen voelen zich echt op hun gemak voor de camera. En als het dan ook nog om portretfotografie gaat, waarbij je in de meeste gevallen een op een met de fotograaf aan de slag gaat, kan dat voor wat ongemakkelijke foto’s zorgen. Gelukkig is daar altijd de portretfotograaf die gewend is en er alles aan zal doen om de geportretteerde op zijn gemak te stellen.

Tastbare en blijvende herinnering
Fotografie is een bijzonder iets. Het moment dat op beeld wordt vastgelegd komt namelijk nooit meer terug, maar is door de foto wel een tastbare en blijvende herinnering geworden. Aangezien niet iedereen zich bij portretfotografie geheel op zijn gemak voelt, zal de fotograaf er alles aan doen om contact te leggen met de geportretteerde en hem of haar zo voordelig mogelijk vast te leggen.

Een zo mooi mogelijk resultaat
Een portretfotograaf wordt vaak ingehuurd voor een speciale gelegenheid. Iemand heeft bijvoorbeeld foto’s nodig voor een website, een zakelijke aangelegenheid of voor persoonlijke doeleinden. Hij of zij wil graag een zo mooi mogelijk resultaat en dat lukt alleen als de geportretteerde zich volledig op zijn gemak voelt. De fotograaf is getraind om contact te leggen met degene voor de camera om zo de mooiste portretten tevoorschijn te toveren.

Een portret waar de geportretteerde blij mee is
Een portret wordt gemaakt voor de geportretteerde. Dat is wat de fotograaf altijd in gedachten houdt. Veel mensen houden er niet van om op de foto te gaan. Als het de portretfotograaf toch lukt om de geportretteerde er toch mooi op te zetten, is men daar extra blij mee. Een foto die iemand niet mooi vindt, verdwijnt in een la en komt er niet meer uit, maar een foto waar iemand blij mee is, gaat vol trots aan de muur in een mooie lijst, zodat iedereen hem kan bewonderen.

Licht en compositie
Een portretfotograaf doet er dan ook alles aan om de geportretteerde zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Met behulp van licht, compositie en een beetje natuurlijk talent krijgt de geportretteerde de mooiste foto’s. Een mooie en vooral blijvende herinnering waar hij of zij trots op kan zijn.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren