Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Het maken van een eigen website

Het maken van een eigen website
Beoordeel dit artikel

Een website maken is leuk, interessant en ingewikkeld. Gelukkig zijn er verschillende soorten applicaties die het mogelijk maken om toch een mooie eigen website op te kunnen zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wordpress, joomla of drupl. Dit zijn allemaal voorbeelden van ‘editors’ die het zo eenvoudig of moeilijk als dat je het zelf wil. Je kunt er zonder enige kennis mee beginnen en toch met een aardige website op de proppen komen.

Voor de wat meer ervaren web bouwers is het ook mogelijk om hier je website op kwijt te kunnen. Het biedt de mogelijkheid om een goede responsive website design te bouwen als professionele web bouwer en als je alleen je website wil hosten zonder ervoor te betalen dan is dat op, een site zoals wordpress, ook gewoon mogelijk. Het enige nadeel wat je hier dan mee hebt is dat je een domein met wordpress hebt. Voor een professionele winkel is dit waarschijnlijk een minder goed idee, want het staat minder goed als je aankomt met een website die op gratis hosting staat.

Mocht je een blog pagina hebben dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van gast logins, zodat de mensen die blogs willen schrijven voor jouw pagina gebruik kunnen maken van zo een login. Met zo’n login hebben de dus alleen de mogelijkheid om alleen te posten en niet om dingen aan te passen op je website zelf. Er zijn dus een hoop voordelen verbonden aan het gebruik van een applicatie die het mogelijk maakt om gratis je website te bouwen en te hosten.

Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn om het online kanaal te gebruiken dan is het misschien toch een beter idee om iemand in te huren die een responsive website voor je kan bouwen, want het is voor potentiële klanten toch belangrijk om een goede website gepresenteerd te krijgen.