Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Gratis linkbuiling

Gratis linkbuiling
Beoordeel dit artikel

 Gratis? Ja eigenlijk wel! Het kost wat tijd maar dan heb je wel een aantal relevante gratis backlinks!
Inmiddels zijn er al een flink aantal sites waar je een artikel op persbericht kunt plaatsen. Vaak staan de webmasters toe dat je één- of meerdere links in deze tekst plaatst. Dit biedt de mogelijkheid om een artikel te schrijven over een onderwerp van uw website en hier vervolgens links in te plaatsen naar deze zelfde website.

Hoe ga je te werk?

Bedenk eerst goed welke bezoekers je op je website wilt hebben! Als je een website hebt over hippe regenlaarzen die eigenlijk meer als fashion-item worden gebruikt dan als middel tegen natte voeten dan wil je het liefst dus alleen mensen op je website ontvangen die graag lichtblauwe-met-print-regenlaarzen willen kopen. Het is dan dus raadzaam om een artikel te gaan schrijven over de leukste en hipste regenlaarzen die er te krijgen zijn. De mensen die tegen dit artikel aanlopen en blijven lezen zijn dus daadwerkelijk geïnteresseerd, ze zijn waardevol!

Bedenk vervolgens of je een “verkoper” bent of juist meer een “kenner”. Verkopers zijn onwijs goed in het verkopen van een willekeurig product maar hebben niet altijd de juiste kennis. Kenners weten alle ins-en-outs van het product. Ben je van het type “verkoper” dan loont het om wat informatie in te winnen. De lezer moet namelijk wel echt iets nieuws lezen of de regenlaarzen of op zijn minst het gevoel krijgen dat de schrijver er veel verstand van heeft. De lezer die dan overblijft en misschien zelfs wel op één van de links gaat klikken is dan nog waardevoller!

Linkbuilding

Nu je je hebt ingelezen over het onderwerp (als je een “verkoper” bent) wordt het tijd om een artikel te gaan schrijven. Schrijf kort op wat je allemaal wilt gaan belichten. Vervolgens kun je over deze sub onderwerpen gaan pennen. Je zult zien dat er op deze manier al gauw een flinke tekst ontstaat. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam deze tekst onder te verdelen in verschillende gedeelten voorzien van een pakkende kop (vaak is dit je subonderwerp). Een aantal artikel websites biedt de mogelijkheid om van deze kopjes zogenaamde h-kopteksten te maken. H2 of H3 zijn dan raadzaam. Dit is een duidelijke style en Google vindt dit makkelijker te lezen.
Daarnaast vinden veel artikel websites het goed als je één of meerdere links plaatst. Deze dien je zorgvuldig te kiezen. Schrijf je dus bijvoorbeeld 400 woorden over hippe regenlaarzen dan is het raadzaam om deze woordencombinatie een aantal keer te gebruiken in de tekst. Vervolgens kan je dan bovenin en onderin de tekst van de woordcombinatie “hippe regenlaarzen” een link maken naar jouw website. Door dit een aantal keer te doen vergroot je de kans dat google jouw website weergeeft als iemand zoekt naar hippe regenlaarzen!

Reacties (1)

Track comments via RSS feed!
Trackback URL voor dit artikel: http://www.artikell.nl/pc-internet/seo/gratis-linkbuiling/trackback/

  1. Carlijn 07/05/2013

    Correct artikel! Als je dan toch op zoek bent naar regenlaarzen, kijk dan eens op http://www.fashionbootz.nl!

Reageren