Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Bedrijfsauto verkopen aan particulier

Bedrijfsauto verkopen aan particulier
Beoordeel dit artikel

Een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek komt soms met extra werk en kosten, het is dus goed om van te voren te weten waar je aan toe bent als je een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek gaat. Zo moet er worden gelet op hoe oud de bedrijfsauto is en wat voor openstaande kosten er nog op openstaan.

Bedrijfsauto verkopen aan particulier: het verschil

Een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek komt vaak met extra controles, het gaat niet even snel als het verkopen van een normale auto omdat er in de wet speciale regelingen staan met betrekking tot bedrijfsauto’s.
Als je jouw bedrijfsauto verkoopt aan een autodealer hoef je vaak niets zelf te doen, maar omdat je een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek gaat komen alle extra werkzaamheden en papieren onder je eigen taken terecht.

Bedrijfsauto verkopen aan particulier:Marge-regeling

Als je een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek gaat dan moet je rekening houden met o.a. de marge-regeling. Dit houdt in dat over de winst BTW betaald moet worden, om te bereken als er hier van sprake is moet je de waarde van de verkoopprijs afhalen, als je auto’s waarde volgens een taxatie dus rond de €6000 ligt en je de bedrijfs auto verkoopt voor €6500 dan maak je €500 winst op jouw bedrijfsauto. Over deze €500 moet er vervolgens dus nog BTW betaald worden.
Mocht je een bedrijfsauto verkopen aan particulier publiek met de waarde van €6000 en krijg je er €6000 of minder voor dan hoef je geen BTW te betalen over het bedrag.

Bedrijfsauto verkopen aan particulier: BPM

Als je bedrijfsauto nog steeds een lopende BPM heeft tijdens de verkoop dan moet je hier rekening mee houden. Een BPM wordt afgesloten voor een periode van 5 jaar nadat de bedrijfs auto nieuw aangeschaft wordt. elk jaar neemt het bedrag iets af en na 5 jaar is het totale bedrag afgehandeld.
Mocht je de bedrijfs auto verkopen voordat deze periode voorbij is dan moeten deze kosten alsnog door de verkoper betaald worden, de koper draait hier dus niet voor op, bereken dus van te voren hoeveel er nog precies openstaat.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren