Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een schadeauto verkopen

Een schadeauto verkopen
Beoordeel dit artikel

 Je wilt een schadeauto verkopen en zoekt een methode om dit te doen met het liefst zo min mogelijk verlies. Gelukkig zijn er een aantal methodes waarbij je een schadeauto verkopen kan voor een redelijke prijs. Particuliere kopers en bedrijven staan erom bekend om hardhandig af te dingen als het aankomt op een schadeauto verkopen. Hoe groter de schade hoe meer ze zullen proberen af te dingen.

Een schadeauto verkopen aantrekkelijk maken

Een schadeauto verkopen hoeft niet altijd moeilijk te zijn, probeer de schadeauto zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo zullen goede foto’s al het helft van het werk doen.
Zorg ervoor dat de belichting goed is en dat de auto schoon is, ze schade zal hierdoor natuurlijk niet wegvallen, maar een goede schone auto oogt natuurlijk een stuk beter.
Wees ook redelijk met de prijs als je een schade auto verkopen gaat, je kan natuurlijk niet verwachten dat je een schade auto verkopen kan voor dezelfde prijs als een niet beschadigde auto. Bedenk dus een goede en vooral eerlijke prijs voor de koper, afhankelijk van het soort schade waar jouw auto mee staat bepaal je de nieuwe verkoopwaarde. Mocht je hierover twijfelen zijn er in de omgeving vaak genoeg garages die naar jouw schade willen kijken om hier vervolgens een prijs aan vast te zetten. Echter doen ze dit vaak wel in ruil voor een vergoeding.
Mocht je niet bereid zijn deze vergoeding te betalen kan je vaak met wat foto’s terecht op bijvoorbeeld een actief auto forum.

Een schadeauto verkopen op internet

Op internet kan je een schadeauto verkopen door advertenties te gebruiken, deze advertenties van jouw schadeauto kan je posten op grotere algemene websites maar ook op websites die speciaal gericht zijn op de verkoop van auto’s.
Een schadeauto verkopen kan ook op sociale media, bedenk voor jezelf de beste methode waarmee je een schadeauto verkopen kan. Hoe meer je adverteert hoe beter je schadeauto gevonden zal worden, je kan zo ook direct adverteren bij sloopbedrijven die wellicht geïnteresseerd zijn in onderdelen van jouw schadeauto.

Een schadeauto verkopen met een veiling

Als je zelf geen succes hebt met de verkoop van jouw auto dan kan je proberen jouw auto te verkopen doormiddel van een veiling. Wellicht heb je soms al op televisie of internet reclames hierover gezien. Bedrijven die gegarandeerd jouw auto opkopen; in welke staat het ook is.
Het nadeel is wel dat je niet altijd de hoogste prijs zal krijgen omdat de kopers hierbij vaak zelf ook winst willen maken op hun aankoop, maar het voordeel voor jou hiervan is dat je binnen 24 uur vaak al van jouw schade auto af bent en dat een ander vervolgens de moeite moet nemen om een betere prijs te krijgen voor de schade auto terwijl jij direct het geld in je zak hebt kunnen steken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren