Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Investering van Larry Page in vliegende auto

Investering van Larry Page in vliegende auto
Beoordeel dit artikel

Larry Page, de mede-oprichter en CEO van Google, heeft inmiddels al 100 miljoen geïnvesteerd in Zee.Aero. Zee.Aero is in 2010 opgericht en is bezig met de ontwikkeling van een elektrisch voertuig wat inmiddels al verticaal kan opstijgen en ook weer zelfstandig aan de grond kan komen.

Zee.Aero en Google’s hoofdkantoor
De standplaats van Zee.Aero is in Mountain View wat ligt in de staat Californië, Verenigde Staten. Het bedrijf heeft al 150 medewerkers en het is ook geen puur toeval meer dat het bedrijf naast het hoofdkantoor van Google ligt. Eigenlijk zou alleen de begane grond bedoeld zijn voor Zee.Aero en zou de eerste etage voor Page bestemd zijn voor de stalling van zijn dure kunstwerken en een klimmuur.

Naast Zee.Aero zou Larry sinds 2015 ook geïnvesteerd hebben in Kitty Hawk, een bedrijf dat dezelfde ambities heeft om een vliegende auto te ontwikkelen. Kitty Hawk ligt ook vlakbij het hoofdkwartier van Google, waar Sebastian Thrun de CEO is en tevens de bedenker van Google’s vliegende auto project. Larry Page hoopt dat er binnen vijf tot tien jaar een keerpunt komt in de totstandkoming van de vliegende auto.

Het geheim
Dat er in het diepste geheim gewerkt werd aan de vliegende auto is wel duidelijk doordat medewerkers van Zee.Aero Larry Page ‘GUS’ noemde, ook wel the Guy Upstairs. Doordat Zee.Aero is gegroeid, heeft de eigen verdieping van Page het veld moeten ruimen voor de medewerkers. Er is nauwelijks iets bekend over de daadwerkelijke ontwerpen waar beide bedrijven hard voor aan het werk zijn. Wanneer de vliegende auto zijn entree maakt is tot dusver nog de grote vraag.

Eerste fase
Voor zover bekend staan inmiddels wel de eerste prototypes klaar, waar testen mee worden gedaan. Dat een oprichter van Google zich bezighoudt met de vliegende auto is bijna geen verrassing meer aangezien Google zich nu ook richt op zelfrijdende auto’s en dezelfde technieken mogelijk ingezet kunnen worden voor de vliegende versie.

Page niet de eerste
Dat vliegende auto’s in ontwikkeling zijn werd al duidelijk in 2014, toen de eerste vliegende auto werd gepresenteerd door het Slowaakse Aeromobil. De auto is gecrasht tijdens een proefrit. Naast Zee.Aero en Kitty Hawk werkt het Amerikaanse Terrafugia aan een soortgelijk ontwerp.

Allerrijksten
Een investering van 100 miljoen is natuurlijk een gigantisch bedrag. Toch valt het nog aardig goed weg tegen de waarde van Google’s moederbedrijf Alphabetic inc. wat goed moet zijn voor 33,1 miljard dollar. Met dit bedrag past Page in het rijtje van de 50 allerrijksten.

Vergelijken
Een investering doen van 100 miljoen doen zit er voor ons niet in, maar wat je wél kunt doen is besparen op je autoverzekering. Hoe? Door een vergelijking te maken! Je maakt een simpele berekening via Autoverzekering.nl waardoor je steeds dichter bij een goedkope autoverzekering komt. Heb je na de berekening en vergelijking de beste deal gevonden? Sluit deze dan direct af via Autoverzekering.nl en ga veilig en goed verzekerd de weg op!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren