Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Je auto als nieuw laten glimmen

Je auto als nieuw laten glimmen
5 (100%) 9 votes

 Iedereen wilt zijn of haar auto weer als nieuw laten glimmen? Echter willen de meeste mensen daar niet zoveel voor doen. Iedereen haakt al af bij het idee dat de auto poetsen veel werk is. In dit artikel kun je lezen hoe je toch met weinig werk je auto in nieuwstaat kunt krijgen. Het kost je hooguit 1 uur werk!

De auto wassen

Om te beginnen moet de auto gewassen worden met een goede shampoo. Dit is al het halve werk. Een goedkope autoshampoo maakt de auto wel schoon, maar laat hem in de basis niet stralen. Koop daarom een goede autoshampoo met wax. Mequiars is een bekend merk welke een zeer goede shampoo maakt met wax. Was hiermee je auto en hij zal weer gaan glanzen.

Spoel vooraf de auto af met koud water om loszittend vuil en zand te verwijderen. Was daarna met koud water in combinatie met een wax shampoo. Was deel voor deel en begin bovenaan. Spoel deel voor deel af zodat je geen shampoo laat opdrogen. Maak de auto vervolgens droog met een zeem. Wacht met de ruiten niet te lang om te voorkomen dat de waterdruppels opdrogen en je vlekken krijgt.

Nu de auto echt laten glimmen

Als de auto helemaal droog is ga je aan de slag met een speedwax. Sommige merken noemen het quick wax. Ook hier is Mequiars een uitstekend merk. Het kost wel wat, ongeveer 15 euro per flacon, maar je doet er heel lang mee, en het resultaat is het absoluut waard.

Gebruik bij voorkeur 2 schone microvezeldoekjes. Een om mee in te poetsen, en een om direct weer mee uit te poetsen. De heel auto doe je gemiddeld in 15 minuten. Vandaar de naam quickwax of speedwax. Hierna straalt je auto weer als een nieuwe.

Echt zwarte banden

De banden kun je een diepe zwarte kleur geven met een middel genaamd bandenzwart. Dit middel spuit je op de banden, laat je even intrekken, en wrijf je weer uit met een oude doek. Zo haal je de glans weer weg en blijven er mooie diep mat zwarte banden over die als nieuw lijken. Niet alleen lijken de banden nieuw, maar de auto hierdoor ook. De zwarten banden contrasteren namelijk mooi met de velgen/wieldoppen en de lak.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren