Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Laadpaal voor bij u thuis?

Laadpaal voor bij u thuis?
Beoordeel dit artikel

Bent u van plan een elektrische of deels elektrische auto aan te schaffen? Dan heeft u waarschijnlijk al nagedacht over een laadpaal. Een laadpaal thuis biedt vele voordelen, zo kunt u veilig en snel uw auto opladen. Echter is het niet voor iedereen mogelijk. Als u bijvoorbeeld geen eigen parkeerplek heeft of op een openbaar terrein parkeert is het lastiger om een laadpaal aan huis te verkrijgen. Zo moet u namelijk bij de gemeente toestemming vragen en blijft het een openbare laadpaal die iedereen kan gebruiken. Er zijn echter vele diverse soorten laadpalen en ook uw energieleverancier kan hier bij helpen.

Bij het aanschaffen van een laadpaal is uw energieleverancier waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, echter kunnen zij een belangrijke rol spelen. Bij bepaalde energierekeningen kunt u namelijk ook een laadpaal aanschaffen waarbij u zelf korting voor kunt krijgen. Een van die energiebedrijven zijn Essen en Eneco die bepaalde losse laadabonnementen aanbiedt. Neem dus vooral contact op met uw energiebedrijf en wellicht kunnen zij met korting of dergelijke abonnementen aanbieden. Laadpalen zijn over het algemeen erg prijzig, zo ligt het gemiddelde tussen de 500 en 2000 euro. Een openbare laadpaal kan dus in eerste instantie aantrekkelijker zijn. Echter zijn deze openbare laadpalen vaak een stuk trager dan een privé laadpaal. Zo laadt deze laadpaal op aan een “normale” stopcontact, wat bij een persoonlijke laadpaal vaak niet zo is. Daarnaast kunt u deze kabel ook vergrendelen zodat u niet zonder verrassing komt te staan bijvoorbeeld als uw kabel uit de paal is gehaald en iemand anders nu ermee aan het opladen is. Over verloop van tijd bent u daarnaast ook goedkoper uit met een eigen laadpaal, omdat u tegen het normale energietarief kunt opladen.

Denkt u na het lezen van dit artikel om een privé laadpaal aan te schaffen? Vergeet dan ook niet contact op te nemen met de gemeente, mocht u de laadpaal niet op uw eigen terrein kunnen plaatsen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren