Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Meeste slagingskans op dinsdag

Meeste slagingskans op dinsdag
Beoordeel dit artikel

 Mensen die af moeten rijden voor hun rijbewijs hebben volgens het centraal bureau voor de statistiek het meeste kans om te slagen op dinsdagochtend om 9 uur. Rijscholen gaan tegen de cijfers in en zeggen dat een leerling niet meer kans heeft op een bepaald tijdstip omdat de statistieken dat beweren. De rijscholen en de anwb drivers academy doen hun uiterste best om elke leerling zoveel mogelijk kans te geven op hun rijexamen. Dat wil zeggen dat ze een leerling alleen examen laten doen wanneer die leerling er klaar voor is, in de ogen van de rijschool of in die van de leerling zelf.

Hoger slagingspercentage

Het centraal bureau voor de statistiek zegt dat de slagingskans op dinsdagochtend het hoogst is: namelijk 50%. De reden voor dit hoge slagingspercentage wordt niet gegeven maar de rijscholen zeggen daarover dat het logisch is dat het slagingspercentage ’s ochtends hoger ligt. Dat kan komen doordat de leerlingen het dan snel achter de rug hebben en dus beter gefocust zijn tijdens het examen. Leerlingen die pas later op de dag examen moeten hebben al de hele dag in spanning gezeten en dat kan zijn tol eisen op het examen zelf.

Spits

Vaak wordt gedacht dat het behalen van het examen makkelijker is na de spits. Het is dan rustiger op de weg en daardoor zijn er minder gevaarlijke situaties waarop de leerling moet zien te anticiperen. Ook dit argument wordt door rijscholen in de ban gedaan. Zij zeggen dat door de drukte de leerling zich juist beter kan focussen op het verkeer aangezien scherpte dan meer vereist is.

Zaterdag minste kans

Leerlingen die het examen afleggen om 8 uur ’s ochtends op zaterdag hebben volgens het centraal bureau voor de statistiek de minste kans tot slagen, gemiddeld 45%. Ga dus voor de zekerheid altijd op dinsdag op voor het examen. Het is daarbij verstandig om pas het examen af te leggen als de instructeur vindt dat je er klaar voor bent, dan heb je de grootste slagingskans.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren