Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Motor controleren van een tweedehands boot

Motor controleren van een tweedehands boot
Beoordeel dit artikel

Het kopen van een boot is nooit een goedkope aangelegenheid. Zelfs wanneer je een tweedehands boot koopt dan kunnen de kosten als snel richting in duizenden euro’s lopen. Wanneer je een tweedehands boot wilt kopen dan is de huidige crisis een geluk bij een ongeluk. De reden is dat er meer boten als tweedehands worden verkocht daar mensen bezuinigen op hun luxe uitgaven. Tegelijkertijd zijn er minder mensen die op zoek zijn naar een tweedehands boot. Wanneer jij wel het geld hebt om er eentje te kopen is dit het moment om je slag te slaan. Bij een tweedehands boot is het belangrijk dat de motor het goed doet. Daarom in dit artikel een stappenplan om de motor van een boot te controleren.

Onderhoudsbeurten van een motor
Bij een boot is het van groot belang dat de motor jaarlijks wordt gecontroleerd. Wanneer je een tweedehands boot gaat kopen onderzoek dan of de motor de benodigde jaarlijkse servicebeurten heeft gehad. Uiteraard zal de eigenaar altijd zeggen dat dit het geval is. Vraag bij twijfel of de verkoper van de tweedehands boot dit zwart op wit heeft staan middels kwitanties.

Motorruimte controleren
De motor bevind zich in de motorruimte. Zeker bij een tweedehands boot is het zaak dat de ruimte waar de motor in heeft gestaan schoon is. Kijk dus goed of er veel stof, vuil of vet in de ruimte aanwezig is. Een schone ruimte geeft al een indicatie voor de wijze waarop de eigenaar met de motot is omgegaan.

Controleren van het oliepeil
Het is van cruciaal belang dat er genoeg olie in de motor aanwezig is. In de meeste gevallen vaar je met je net aangeschafte tweedehands boot naar huis. Zonder genoeg olie zal je niet ver komen. Kijk met behulp van de peilstok of er genoeg olie aan zit. Is dit niet het geval vraag dan of de eigenaar olie in huis heeft en vul het oliepeil bij.