Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Schade veroorzaakt: en nu?

Schade veroorzaakt: en nu?
Beoordeel dit artikel

Schade veroorzaakt: en nu?

 Schade aan je voertuig is erg vervelend. Een schadeformulier invullen is noodzakelijk voor je verzekering om schade op de juiste manier af te handelen. Maar hoe moet je zo’n formulier invullen? En waar moet je dan op letten? Hiervoor is een ding erg belangrijk: je autoverzekering afsluiten via Autoverzekering.nl moet goed gelukt zijn.

Schadeformulier

Het is de bedoeling dat je na een ongeluk met een ander voertuig een schadeformulier invult. Je vult het formulier volledig in en stuurt het dan op naar uw verzekeringsmaatschappij. Tegenwoordig kun je schade ook online melden, maar toch is het handig om een ingevuld formulier als bijlage toe te voegen. Verder is het ook verstandig om foto’s van de schade mee te sturen. Zorg er dus voor dat je een schadeformulier in je auto hebt liggen, al is dit wettelijk niet verplicht.

Invullen

Als je nog nooit schadeformulier hebt gezien, volgt hier een korte omschrijving. De voorzijde van het formulier telt 15 stappen. Deze moet je samen met de tegenpartij zo volledig mogelijk invullen. Let hier vooral op stap 9. Er wordt hier gevraag naar gegevens van de bestuurder en dit wil zeggen de bestuurder op het moment van het ongeluk. Verder zijn de stappen 12 en 14 van belang, omdat deze de toedracht van de aanrijding schetsen voor de verzekeringsmaatschappij en je kunt hier ook zelf een korte toelichting geven.
Het schadeformulier heeft echter ook een achterzijde en die wordt vaak vergeten. Voor jezelf en voor je verzekering is het wel belangrijk dat ook deze stappen worden ingevuld. De vragen op de achterkant kun je thuis invullen zonder dat de tegenpartij hierbij aanwezig is. De belangrijkste punten van deze zijde zijn: slachtoffers, omstandigheden, aansprakelijkheid en datum en handtekening.

Tips

Zoals eerder vermeld, is het verstandig om foto’s te maken van de schade aan beide voertuigen en eventueel van de situatie. Als er onenigheid ontstaat met de tegenpartij tijdens het invullen van het formulier, plaats dan niet je handtekening! Verder mag je nooit een formulier aanpassen als het door beide partijen is ondertekend. Het kan zijn dat nadat je schade hebt gehad er iets verandert in je premie, omdat je schadevrije jaren verliest. Bereken daarom opnieuw je premie om te kijken of je niet een te dure autoverzekering hebt.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren