Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waneer krijgt een motorhelm een keurmerk?

Waneer krijgt een motorhelm een keurmerk?
Beoordeel dit artikel

Wanneer een helm een keurmerk krijgt betekend het dat de helm is goedgekeurd voor gebruik. Er zijn bepaalde richtlijnen waar de helm aan moet voldoen voordat hij in gebruik mag worden genomen. Deze richtlijnen hebben vooral betrekking op de bescherming van de helm. Door bepaalde eisen te stellen aan de helmen kan er een minimale standaard gegarandeerd worden met betrekking tot het veiligheidsniveau.

Bescherming van de helm

Zoals ik eerder al noemde gaat het keurmerk van de motorhelm voornamelijk om de veiligheid en bescherming van de helm. Om dit te testen wordt er bijvoorbeeld een ongeval nagebootst en wordt er gekeken wat de helm daar heeft bijgedragen.

Verder wordt er gekeken naar de eigenschappen van de helm. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar in hoeverre de kinriem bescherming biedt met betrekking tot het al dan niet verschuiven van de helm.

Goedgekeurde helmen kunnen herkend worden aan het labeltje met een E en daarachter een nummer. Het nummer achter de E staat voor het land dat de helm heeft goedgekeurd.

Beste helmen van 2017

Om een indicatie te geven van goede helmen die nu op de markt zijn behandel ik er even 3.

De eerste helm is de Caberg Droid systeemhelm. Dam heb je ook nog de Vinz systeemhelm met zonnevizier en de Shark Openline. Dit zijn alle 3 hele goede opties wat betreft beschermende helmen.

Waarin kunnen goedgekeurde helmen verschillen?

Wanneer helmen zijn goedgekeurd betekend dat niet dat ze op elkaar lijken. Onder goedgekeurde helmen bestaan ook nog een heleboel verschillen. Zo kunnen de helmen heel erg verschillen in prijs. Dit heeft betrekking op de bepaalde eigenschappen van de helm. Zo kunnen helmen heel erg verschillen in kwaliteit. Ook het materiaal speelt een grote rol met betrekking tot de prijs. Verder maakt het soort helm ook nog veel uit. Als je een helm wilt van een bepaald bekend merk betaal je meestal ook meer.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren