Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hond meer laten bewegen

Hond meer laten bewegen
Beoordeel dit artikel

 Veel hondeneigenaren vinden dat hun hond(en) te druk aanwezig zijn en tijdens het uitlaten vaak maar hun eigen ding doen. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de hond in kwestie teveel energie bij zich heeft, oftewel de hond moet nog meer gaan bewegen, maar wat is de beste manier?

Meer bewegen dankzij de step

De meeste mensen laten hun hond een aantal keer per dag uit en sommigen van hen gaan weleens met de hond fietsen, wandelen of joggen. De reden dat een groot aantal mensen dit niet doen is in verband met tijd. Vaak kom je als ”baasje” laat thuis van je werk en om dan nog eens twee uur met de hond te gaan wandelen, dat is iets wat de meeste mensen niet zo zien zitten en begrijpelijk. Voor deze groep mensen is er nu een zeer goede oplossing om toch ervoor te zorgen dat de hond zijn energie kwijt kan en dat is door te steppen

Een hondenstep is niet zomaar een step. Deze steps zijn ervoor gemaakt om samen met je hond aan de conditie te werken en je hond meer te laten bewegen. Deze steps hebben een sterk frame en mogelijkheden tot het aansluiten van een treklijn en stepbeugel. Er zijn vele verschillende merken steps zoals KickBike die een groot aantal steps op de markt hebben gebracht die zeer geschikt zijn om met je hond te gaan steppen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, hoogtes en ook in verschillende prijsklasses. Het is voor een beginner goed om contact te leggen met de winkel waar men de step gaat aanschaffen om goed te bepalen welke step nu echt geschikt is. Dit verschilt namelijk per persoon en per hondenras. Zo mag een sledehond wel voor de step uit lopen (trekken) en een hondenras wat geen sledehond is, bijvoorbeeld niet. Dit zijn allemaal weetjes die erg belangrijk zijn wanneer je voor de eerste keer gaat steppen met je hond.