Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Drupal inzetten voor informatiesystemen

Drupal inzetten voor informatiesystemen
Beoordeel dit artikel

Brinkman Uitgeverij biedt jou nu de unieke kans om een absolute Drupal expert te worden aan de hand van ons Drupal lesboek voor MBO. Drupal is een uniek systeem dat zijn gelijke niet kent. Stel: Jij wilt zelfstandig websites gaan bouwen, maar hebt geen zin om elke keer vanaf 0 te beginnen met coden. Dan is een oplossxing zoals Drupal onvermijdelijk.
Websites worden tegenwoordig niet meer vanaf 0 opgebouwd. Scripten van een website is verleden tijd sinds de introductie van de content management systemen. Deze systemen maken het mogelijk om binnen enkele uren een werkende website te hebben. Dat wilt elke wbeontwikkelaar toch wel hebben?

Samen met WordPress en Joomla is Drupal zowat het meest bekende content mangement systeem, waarbij Drupal zich vooral weet te onderscheiden dankzij zijn aanpasbaarheid. Drupal is eigenlijk meer een framework. Je start met een hele kale, hele saaie basis om dan vervolgens zoveel mogelijk (nodige) functionaliteit toevoegt. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van Joomla en WordPress. Door een Drupal installatie zo kaal af te leveren, is de basis stabieler. Je hebt immers minder nutteloze bloatware die de functionaliteit van jouw website verhindert. Joomla en WordPress zijn standaard al zeer uitgebreid, maar dat is een keuze die de ontwikkelaars hebben gemaakt. WordPress en Joomla zijn immers gericht op de minder ervaren websitebouwer die een beperkte kennis heeft van php, html en css. Drupal, daarentegen, is specifiek gericht op de ontwikkelaar.

Leren Drupal gebruiken

Om echt te leren werken met Drupal, moet je echter over een brede basis beschikken. Drupal heeft een zeer steile leercursus en menig ontwikkelaar is al ontmoedigd geraakt door de ongestructureerde informatie. Brinkman Uitgeverij past hier nu een mouw aan en geeft het Drupal lesboek uit. In dit lesboek krijg je enkele testcases voorgelegd waarbij je zowel de praktijk als de theorie wordt behandeld.

Dit boek is gemaakt voor studenten in het MBO onderwijs. Na het afronden van deze cursus is de student in staat om, aan de hand van een case, de specifieke noden te identificeren en hier een oplossing voor te ontwikkelen. Dit gebeurt allemaal aan de hand van het Drupal content management systeem.