Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een kwalitatieve opleiding in de verzorgingssector

Een kwalitatieve opleiding in de verzorgingssector
3 (60%) 1 vote

Een opleiding na je middelbare school

Voor vele jongens en meiden die hun eindexamen op de middelbare school doen is het lastig op een vervolgopleiding te kiezen. Waar de een al vanaf zijn jeugd droomt van een specifiek beroep, is het een moeilijke beslissing voor de ander, je studiekeuze bepaalt immers voor een groot deel wat voor werk je de rest van je leven zal doen. En zeker als je nog maar een jaar of 16 bent, net van het VMBO afkomt, kan deze keuze ingewikkeld zijn.

Mogelijke richtingen

Wil je op kantoor werken, in de buitenlucht, in de creatieve sector of wil je het liefst anderen verzorgen en mooi maken? Voor de laatste groep zijn er veel soorten opleidingen die tot hun droombaan kunnen leiden. Je kan in een sauna aan de slag, een kappersopleiding doen, of in de zorg gaan werken. Mocht je meer in beauty geïnteresseerd zijn bestaat er een opleiding schoonheidsspecialiste of een pedicure opleiding. Visagie is ook een populaire opleiding onder de studenten met dergelijke interesses.

Wat leer je tijdens zulke opleidingen?

Het leuke aan het type opleidingen wat hierboven beschreven staat is dat ze over het algemeen praktisch van aard zijn. Al in je eerste jaar loop je mee bij een echte kappersschool of lak jij de nagels in een nagelsalon. De praktijk wisselt zich af met theorie over de nieuwste schoonheidsnieuwtjes. Jongeren die het leuk vinden om theorie met praktijk te combineren in hun studie zullen blij verrast zijn in deze sector.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren