Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Online bijles. Zo haal je er het meeste uit.

Online bijles. Zo haal je er het meeste uit.
1 (20%) 1 vote

Via bijles Groningen kan uw kind online bijles krijgen wanneer hem dat het beste uitkomt. Maar zorg ervoor dat hij het beste uit zijn bijles haalt. Per slot van rekening gaat het wel om een kostbaar uur dat aan bijles besteed wordt. In dit artikel geef ik een aantal tips waarop uw kind het maximale uit zijn bijles kan halen.

1. Zet het in zijn agenda.

Zet het uur dat hij online bijles krijgt in zijn agenda. Zorg ervoor dat hij zowel een uur als 10 minuten voortijd een melding krijgt dat hij zo bijles gaat volgen.

2. Log vijf minuten van te voren in.

Het is verleidelijk om tot de laatste minuut te wachten om in te loggen, maar zoals we allen weten kunnen computers wel eens opstartproblemen hebben. Door vroeg in te loggen, ervaart uw kind meer rust waardoor het zich beter kan concentreren.

3. Laat hem zich volledig focussen.

Dat betekent onder andere dat hij zijn telefoon uit moet zetten. Het betekent ook dat hij ook niet ingelogd moet zijn op Facebook, Instagram of andere sociale en afleidende media.

4. Zorg voor een rustige omgeving.

Als er onrust in zijn omgeving is, zoals een hond die met hem wil spelen, of een broer of zuster die loopt te storen, dan bevindt uw kind zich niet in een rustige studieomgeving. Hiermee zal hij nooit het beste uit zijn bijles halen. Zet ook de muziek of televisie zachter.

5. Geef de bijles docent zoveel mogelijk informatie.

Geef bij de eerste sessie zoveel mogelijk informatie aan de bijlesdocent. Toon hem hoe ver uw kind is gevorderd en waar hij tegenaan loopt. Laat hem ook weten hoe hij het liefst leert. Zo kan de bijlesdocent uw kind beter helpen.

6. Zie erop toe dat hij zijn (extra) huiswerk maakt.

Uw kind zal het wellicht als vervelend ervaren, maar u zult erop toe moeten zien dat hij zijn (extra) huiswerk in orde heeft. Maar het doel van bijles is dat uw kind zijn of haar doel bereikt.

Bijles Groningen.

Bijles Groningen (onderdeel van huiswerkbegeleiding Groningen) is een instituut, gevestigd in Groningen, dat bijlessen online geeft aan scholieren. De bijlessen worden gegeven door ervaren studenten van verschillende lerarenopleidingen. Indien u wilt weten wat wij voor uw kind kunnen betekenen, neem dan contact met ons op via de website. Huiswerkbegeleidingregiogroningen.nl.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren