Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waterspellen met een emmer

Waterspellen met een emmer
Beoordeel dit artikel

Kinderen spelen steeds minder buiten. Ze zitten allemaal achter een computerscherm een spelletje te spelen. Zonde, want buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van een kind. In dit artikel lees je over een aantal leuke spelletjes met water en emmers. Spelletjes die kinderen gegarandeerd leuk vinden.

Waterestafette

Waterestafette is een populair spel. Tijdens dit spel wordt er water overgegoten tussen de kinderen (middels plastic bekers die de kinderen tussen hun tenen moeten stoppen), uiteindelijk moet het water in een lege emmer belanden. Er spelen twee team tegen elkaar, het team dat het meeste water in de lege emmer heeft weten te krijgen heeft gewonnen.

Waterbommen

Er is niets leukers dan elkaar met waterbommen bekogelen. Een leuk en goedkoop spel voor in de zomer. Het enige wat je nodig hebt zijn namelijk twee grote emmers, waterballonnen en water. Je kunt elkaar gewoon simpelweg gaan bekogelen of er een echt spel van maken. Bedenk bijvoorbeeld vragen voor de kinderen. Hebben ze een vraag goed? Dan mag iemand naar keuze bekogelt worden met een waterbom. Lachen gegarandeerd!

Waterbommen vangen

Naast elkaar bekogelen met waterbommen is het ook leuk om de waterbommen proberen te vangen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld tegenover elkaar gaan staan en overgooien met de waterbommen. Tip: maak het steeds moeilijker door op grotere afstand van elkaar te gaan staan.

Emmers werpen

Zet een aantal emmers neer en geef deze emmers punten. Vul de emmers daarna met water. Laat de kinderen met een tennisbal in de emmers gooien. Wie de meeste punten heeft verzameld heeft gewonnen.

Watertoren

Bij het spel watertoren is het de bedoeling dat de kinderen een toren maken met plastic bekers gevuld met water. Ook hier zijn er weer twee teams. Het team dat het eerste een toren heeft gebouwd heeft gewonnen.

Aanschaffen voor de bovenstaande spellen: plastic emmers kopen en waterbommen. Waterbommen zijn te koop bij winkels als Intertoys. Veel plezier met buitenspelen!

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren