Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Audio hobby, duur?????

Audio hobby, duur?????
5 (100%) 1 vote

 Buizenversterkers duur? Meestal wel, maar dat is niet het geval met Miniwatt N3. De manier om op een relatief goedkope manier de wereld van buizen audio te betreden en een leuke hobby te beginnen met eindeloze mogelijkheden.
De Miniwatt is geen dure high-end versterker, maar een echt betaalbare versterker met een echt vermogen van 2 x 3,5 watt bij 8 ohm. De versterking wordt opgebouwd door 3 vrijstaande buisjes, die na een paar minuten lekker beginnen te gloeien. Een nostalgisch gevoel zal je ten deel zijn. Als de versterker na een aantal maanden echt goed is ingespeeld, kan het experimenteren beginnen. Experimenteren met b.v. buizen. Deze zijn in diverse soorten en leeftijden te koop op marktplaats. Verschillende buizen hebben meteen invloed op het geluidsbeeld. Hierdoor kun je zelf je eigen ultieme geluid samenstellen. Omdat de versterker relatief weinig vermogen heeft, is het van groot belang dat er hoogrendement luidsprekers worden gebruikt, minimaal > 90db. Hier kun je ook verder ‘winst’ halen in je zoektocht naar jouw ultieme geluid.
Soms zijn kwaliteits boxen met een rendement < 90db zeer goed bruikbaar. Aangesloten op Boston Accoustics A25 met een Apple Airport Express, zonder tussenkomst van een DAC, als audiobron, krijg je een verbazingwekkend goed resultaat, zowel in het laag als in het hoog. Soundstage en stereobeeld zijn verbluffend. Je moet dus zoeken naar de juiste buizencombinatie en de juiste speakers. Tegen een zeer vriendelijke prijs van E 245 ,– kan deze versterker het begin zijn van een heel erg leuk hobby.

Vanaf heden te bestellen via www.miniwattn3.nl