Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De Apple iPhone 6; een korte recensie

De Apple iPhone 6; een korte recensie
5 (100%) 1 vote

 De iPhone 6 ziet er anders uit. Er zijn vanaf de iPhone 4 nauwelijks wijzigingen aan het uiterlijk gemaakt. Er is bij de bij de nieuwe iPhone sprake van rondere hoeken en randen. De laatste iPhone toestellen beschikten over strakkere randen. Door de dunnere randen is de toestelgrootte niet zoveel gegroeid als het beeldscherm. Space Gray, Gold of Silver zijn de drie kleuren waarin de iPhone 6 en 6 Plus verkrijgbaar zijn. De uiteenlopende mogelijkheden in de iPhone 6 moeten het nieuwe iPhone model van de hevige concurrentie onderscheiden. De prijs van de iPhone 6 is ongeveer hetzelfde als voorgaande modellen. De belangrijkste gegevens van de iPhone 6 en 6 Plus zijn de 64 bit processor en het gewicht van 112 gram. De iPhone 6 is verkrijgbaar in drie modellen; een 32, 64 en 128 Gigabyte.

Groter dan groot
De voorgaande iPhones hadden allen een 4 inch touchscreen. Dit jaar wordt alles groter. Het touchscreen van de nieuwe iPhone is groter dan die van voorgaande toestellen. Het iPhone 6 touchscreen meet 4,7 inch. De iPhone 6 Plus is het model met groter formaat dan 5,5 inch. 5,5 inch is de grootte van het touchscreen zijn van de iPhone 6 Plus.

Dunner dan dun
Apple heeft er veel tijd aan besteed om de iPhone 6 nog dunner te krijgen dan de voorgaande toestellen. Een dunnere batterij is hiervoor door Apple gebruikt. Hier is eveneens voor gezorgd door een dunner touchscreen. De dikte van de nieuwe iPhone is maar 6.9 mm. De dikte van Het tweede model is maar 6.9 mm. De iPhone 5S was tien procent dikker.

iOS8
iOS 8 is het gehanteerde besturingssysteem in het nieuwe iPhone model. iOS 8 is de plaatsvervanger van het iOS7 besturingssysteem. In het iOS8 zitten de Home- en Health kit apps verwerkt. Om de gezondheid in de gaten te houden kan met Health kit gebruikt worden. Apparaten in de woning kunnen worden bestuurd met Home kit. Er zijn in iOS 8 veel meer nieuwe apps te gebruiken die nog niet beschikbaar waren in iOS7.