Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Frontfolies: voor gebruiksgemak en een professionele uitstraling

Frontfolies: voor gebruiksgemak en een professionele uitstraling
Beoordeel dit artikel

 Daar sta je dan voor de machine. Allerlei LED-lichtjes flikkeren in talloze kleuren, maar welke knop dient voor welke functie? Gewoon wat proberen of toch even om hulp vragen? Een frontfolie biedt hierbij de uitkomst. Frontfolies zorgen ervoor dat het in één oogopslag duidelijk is hoe een machine of interface bedient moet worden. Bovendien geeft het een professionele uitstraling.

Waar worden frontfolies van gemaakt?

Displayfolies worden doorgaan van polyester of polycarbonaat gemaakt. Door middel van zeefdruk of digitaal full colour printing kunnen ze met elke opdruk vervaardigd worden. Zo is het geen enkel probleem om een bedienfolie in de huisstijl van uw bedrijf vorm te geven. Ook is het mogelijk om verschillende texturen en effecten aan de folie toe te voegen.

De meeste folies hebben overigens een matte of licht-ruwe structuur. Hiermee worden hinderlijke reflectie en vingerafdrukken voorkomen en de stof voelt prettig aan bij het bedienen van het bedieningspaneel.

Wat zijn de voordelen van frontfolies?

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het gebruiksgemak. Met een goed ontworpen bedieningsfolie is het meteen duidelijk waar welke knop voor dient. Dat bespaart tijd, werk en een heleboel frustratie. Ten tweede is een frontfolie een smaakvol visitekaartje voor uw bedrijf. Omdat de folie naar wens ontworpen kan worden, kunt u uw klanten aangenaam verrassen. En uw werknemers zullen u dankbaar zijn voor de duidelijke interface die ook nog eens gemakkelijk schoon te houden is.

Frontfolies bestellen

Er zijn verschillende leveranciers die op-maat-gemaakte frontstickers kunnen maken. U kunt zelf een ontwerp aanleveren. Vergeet daarbij niet om alle details van het onderliggende mechanisme mee te sturen. Denk daarbij aan een mechanische tekening van het frontpaneel en een ruwe schets van de gewenste display. Ook eventuele logo’s en andere afbeeldingen uit uw huisstijl moet u als vector-bestand meeleveren.

Vaak kan de leverancier u ook adviseren over de complete ontwikkeling van het bedieningspaneel en de noodzakelijk techniek die daarmee gepaard gaat.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren