Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Geschiedenis van Apple en de iPhone

Geschiedenis van Apple en de iPhone
Beoordeel dit artikel

 Met de introductie van de iMac heeft Apple overal ter wereld bekendheid gekregen. De iMac is wereldwijd één van de populairste personal computers . Dit was in het begin de core business van Apple. Met Steve Jobs aan het hoofd is er veel gebeurt bij Apple. Hij was de persoon die Apple van de grond af aan opgebouwd heeft. Pas vanaf 2007 was het bedrijf werkzaam met smartphones. Sindsdien heeft het de markt van mobiele telefonie steeds meer toegeëigend. Op het gebied van mobiele telefonie heeft het bedrijf aanzienlijke wijzigingen laten zien. Behalve de iMac heeft het naam verworven met creaties zoals de iPad, iPod en iPhone.

Ontwikkeling van de iPhone

De iPhone is de eerste smartphone dat gefabriceerd is door Apple. Het is de telefoon met één van de allereerste touchscreens. Hierdoor heeft de iPhone geen knoppen om in te tikken. Je kunt met de iPhone telefoneren, internetten, sms’jes versturen maar het is ook mogelijk om muziek te luisteren. Er zijn veel iPhone apps beschikbaar. iOS is het besturingssysteem op de iPhone dat draait. Dit is een gewijzigde versie van OSX voor de iMac. De internetbrowser op de iPhone is Safari. Met de iPhone kan verbinding gemaakt worden met overige apparaten via Bluetooth, internet en WiFi.

Apple iPhone 6, 6 Plus, 5C en 5S

De meest recente modellen van de iPhone zijn de iPhone 6 en 6 Plus. Deze telefoons zijn momenteel de duurste Apple iPhones, ook al kunnen deze goedkoop zijn in combinatie met een iPhone abonnement. Ondanks het op de markt komen van de twee nieuwe iPhone toestellen zijn de iPhone 5C en 5S nog steeds in trek bij veel mensen. De iPhone 6 en 6 Plus zijn in september 2014 op de markt gebracht. De iPhone 5C en 5S zijn op 10 september 2013 op de markt gebracht. De iPhone 5C en 5S werden na het introduceren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus goedkoper. Momenteel zijn de iPhone prijzen heel wat minder.