Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

HTC versus Samsung smartphones

HTC versus Samsung smartphones
5 (100%) 3 votes

Samsung en HTC zijn sinds enkele jaren elkaars concurrenten op de smartphone markt. Beide producenten vechten daarbij samen tegen de macht van Apple met de iPhone. Samsung staat op de tweede plaats en HTC op de derde plaats. Beiden hebben smartphones die dezelfde doelgroep hebben. Dit betekent dat ze ieder zich moeten onderscheiden van de ander. Dat doen ze vol overgave maar makkelijk is het niet met de huidige snelheid van technologische ontwikkelingen. Wat zijn de verschillen tussen de twee producenten?

HTC

HTC is een fabrikant uit Taiwan van telefoons. Het stond eerder bekend als High Tech Computer Corporation. Het bedrijf is in mei 1997 opgericht door Cher Wang en Peter Chou. Android en Windows zijn de besturingssystemen waar de telefoons op draaien. HTC staat op de derde plaats van verkochte smartphones.

Producten

Het bedrijf is de laatste tijd steeds vaker Android gaan hanteren. HTC Sense is de naam voor een zelf ontwikkelt schil voor Android. De populairste telefoons van HTC zijn de Desire en Desire HD. Hedendaags is de HTC One het prominente model van HTC. De laatste smartphone in de One reeks is de HTC One M9. Dit toestel is vanaf gisteren verkrijgbaar in Nederland.

Samsung

Samsung is een groot elektronicabedrijf uit Zuid-Korea. Lee Byung-chull heeft de Samsung Group begin 1938 opgericht. Meer dan 208.000 mensen zijn verdeeld over veel landen werkzaam voor Samsung. Het bedrijf is ook nog eens in bijna 60 landen aanwezig. De concurrenten van Samsung zijn met name de LG Group, Apple, Sony Corporation en Siemens. Samsung staat op de tweede plaats van verkochte smartphones.

Producten

Er worden door Samsung telecommunicatie producten geleverd maar ook lcd’s. Voor Samsung zijn de telefoons een aanmerkelijk product. De voornaamste telefoons van Samsung zijn de Galaxy smartphones. De laatste smartphone in de Galaxy reeks is de Samsung Galaxy S6. Deze is samen uitgebracht met de Samsung Galaxy S6 Edge.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren