Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Is een telefoonabonnement afsluiten verstandig?

Is een telefoonabonnement afsluiten verstandig?
5 (100%) 2 votes

 Een telefoonabonnement afsluiten heeft bijna iedereen in Nederland al eens gedaan. Het was twintig jaar nog niet te bedenken dat iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon heeft. De mobiele telefoon kwam toen nog maar net kijken en alleen de early adopters beschikten over een mobiele telefoon. De prijzen waren veel hoger dan vandaag de dag en dit is ook te zien aan de abonnementen.

Waarom een abonnement afsluiten?

Een telefoonabonnement is niets anders dan achteraf betalen. Je krijgt iedere maand een vast aantal belminuten, sms en mb’s. Dit wordt de belbundel genoemd. Als je het niet opmaakt dan neem je het mee naar de volgende maand bij de meeste providers. Als de belbundel op is dan betaal je voor het gebruik buiten de bundel. Deze kosten komen bovenop het maandtarief. Een abonnement wordt vaak afgesloten doordat de telefoon er goedkoper door is. Als een telefoon gekocht wordt zonder een abonnement dan is de prijs veel hoger. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een los toestel koopt. Klik hier om meer te lezen over een los toestel kopen.

Welk abonnement moet ik kiezen?

Een telefoonabonnement is een combinatie van het maandtarief vergeleken met het aantal belminuten, sms en mb’s. De prijzen van telefoonabonnementen lopen ver uiteen bij providers. Het is verstandig dat de prijzen van verschillende providers vergeleken worden. De kosten per minuut bellen zijn anders maar ook het tarief per mb. Zo is het mogelijk dat een smartphone bij het ene abonnement gratis is en bij het andere abonnement 400 euro. Het ligt compleet aan het telefoonabonnement hoe goedkoop de telefoon geleverd wordt.

Hoeveel internet past bij mij?

Bij een abonnement zijn ook MB’s inbegrepen. De verzonden en ontvangen MB’s wordt de data genoemd. Er wordt data ontvangen als er gebruik wordt gemaakt van internet op de smartphone. Een app zoals Twitter gebruikt bijvoorbeeld data.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren