Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Nieuwe Xbox krijgt tv-functionaliteit

Nieuwe Xbox krijgt tv-functionaliteit
Beoordeel dit artikel

 De nieuwe Xbox zal bijna worden gelanceerd. Toch weet Microsoft zijn plannen nog goed verborgen te houden. Waar normaal al vele foto’s en specificaties worden gelekt is nu de naam nog niet eens zeker. Er gaan geruchten over “Xbox 720” of simpelweg “Nieuwe Xbox” als naam. Waarschijnlijk zullen we er op de dag van de lancering pas achterkomen wat het is geworden. Grote kans dat het een volledig andere naam wordt dan de geruchten nu doen vermoeden.

Nieuwe Xbox krijgt tv-functionaliteit

Microsoft zal zich met de nieuwe Xbox gaan mengen met de huidige settop box aanbieders. Niet dat Microsoft wil gaan concurreren, nee, ze willen juist gaan samenwerken. Door de Xbox compatible te maken met de huidige settop boxen zal Microsoft in één klap een flink aantal mogelijkheden erbij krijgen. Volgens de laatste geruchten moet het mogelijk worden om via de Xbox de settop box aan te sturen. Hierdoor zal je dus tv kunnen kijken terwijl er een tweede laag van de Xbox zichtbaar is. Tijdens het tv kijken kan je dus nog steeds worden geïnformeerd de Xbox over bijvoorbeeld je teammates of gewoon je mail.

 Kinect

Naast de laag die de nieuwe xbox over het tv-signaal kan plaatsen zal de Xbox zelfs nog meer rechten krijgen. Hij mag namelijk de settop box ook gaan aansturen! Idee hierachter is het algehele gebruiksgemak en de beleving van de tv-set hiermee te vergroten.  Kinect zal hierin ook een grote rol gaan spelen. Deze slimme camera van Microsoft zal kunnen worden gebruikt om handbewegingen te detecteren waardoor een afstandsbediening niet meer nodig is. Deze geruchten maken het aannemelijk dat de nieuwe xbox een always-on functie krijgt. Om alle handigheidjes constant aan te kunnen bieden zal de Xbox 24/7 aan moeten staan
Ook zou Microsoft de settopbox willen laten pauzeren als de Xbox Kinect ‘ziet’ dat je niet meer kijkt. Kinect houdt doormiddel van gezichtsherkenning bij wie er allemaal actief tv kijken. Indien iedereen wegkijkt wordt het beeld op pauze gezet.

Door de Xbox ook in de markt te zetten als apparaat die het kijken van tv makkelijker maakt, zou Microsoft zichzelf beter willen positioneren in de ‘strijd om de woonkamer’.

Officieel is nog niets bekend over de nieuwe Xbox. Volgens de laatste geruchten kondigt Microsoft deze op 21 mei officieel aan.

Reacties (0)

Track comments via RSS feed!
Trackback URL voor dit artikel: https://www.artikell.nl/elektronica/nieuwe-xbox-krijgt-tv-functionaliteit/trackback/

Reageren