Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Nieuwe XBOX relatief goedkoop

Nieuwe XBOX relatief goedkoop
Beoordeel dit artikel

 De nieuwe XBOX zal bij de lancering naar alle waarschijnlijkheid relatief goedkoop zijn. Analist Michael Pachter denkt dat de XBOX goedkoop wordt het gebruik van abonnementen. Er zullen verschillende abonnementen komen waarbij een klein bedrag bijbetaald dient te worden voor de XBOX zelf, vergelijkbaar met huidige GSM abonnementen.

Nieuwe XBOX met abonnementen

Volgens Pachter zal Microsoft de eerste zijn met het aanbieden van een gameconsole met abonnementen maar zal Sony snel volgen met de Playstation 4. Door de lage prijzen van zowel de nieuwe XBOX als de Playstation 4 zal het marktaandeel van de Wii U van Nintendo verder verkleinen. Dit zal niet positief bijdrage aan de al slecht uitziende resultaten van Nintendo. Pachter denkt dat deze slechte resultaten voornamelijk te wijten zijn aan het gebrek aan nieuwe en populaire spellen. Ook is er volgens hem te weinig aandacht besteed aan de hardware van de gameconsole. Hierdoor kan deze niet concurreren met de XBOX en de PS4.

Maar goed, terug naar de XBOX! Verwacht word dat de nieuwe XBOX, welke in november op de markt komt, waarschijnlijk 500 dollar zal kosten. Daarnaast komt er een pakket waarbij de XBOX 300 dollar kost in combinatie met een abonnement. Althans, als we de voorspelling van analist Paul Thurrott mogen geloven die hij deed in de webshow ‘What the Tech’. Onduidelijk is echter wat het abonnement precies inhoudt. Zou hier bepaalde content aan zijn gekoppeld? Of bepaalde extra features? Volgens analist Paul Thurrott, bekend als een betrouwbare bron, zal Microsoft op dinsdag 21 mei de nieuwe XBOX aankondigen. Vervolgens zullen er meer details worden vrijgegeven op de EEE in Los Angels. Ook zullen er daar nieuwe spellen worden onthuld voor de nieuwe XBOX.
Los van dit alles werkt Microsoft ondertussen ook aan een goedkopere versie van de XBOX 360. Deze versie zal rond de 99 dollar gaan kosten. Dit is een aanzienlijk lagere prijs aangezien de huidige XBOX 360 in Nederland 200 euro kost.

Zoals is te lezen is het nog een hoop giswerk over de nieuwe XBOX. Het zijn voornamelijk geruchten gebaseerd op verschillende bronnen. We moeten dus nog even wachten op een officiële aankondiging van Microsoft om alle onduidelijkheden uit de lucht te halen.

Reacties (0)

Track comments via RSS feed!
Trackback URL voor dit artikel: https://www.artikell.nl/elektronica/nieuwe-xbox-relatief-goedkoop/trackback/

Reageren