Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Samsung Galaxy Mega

Samsung Galaxy Mega
Beoordeel dit artikel

 Met de Galaxy Note heeft Samsung het eerder al aangedurfd om een smartphone op de markt te brengen met een groter scherm dan we gewend zijn. Andere smartphone fabrikanten hebben dit ook geprobeerd maar waren minder succesvol. Er is een trend zichtbaar als het gaat om schermformaten van smartphones. Langzaam maar zeker worden ze steeds groter en inmiddels worden de grootste phablets genoemd. In feite een kruising tussen een telefoon (Phone) en tablet. Omdat Samsung de concurrent voor wil blijven zal het een tweetal nieuwe smartphones gaan uitbrengen met een nóg groter scherm. Beide modellen vallen onder de naam Galaxy Mega.

Samsung Galaxy Mega

De nieuwe Samsung Galaxy Mega toestellen krijgen volgens de laatste geruchten een scherm van maar liefst 5,8- of 6,3 inch. Eerdere geruchten sluiten aan bij deze geruchten van Sammobile. Vorig jaar bracht Samsung al de Galaxy player uit in de Galaxy reeks. Dit model had een scherm van 5,8 inch. Ook de onlangs verschenen Game Pad-accessoires bedoelt voor de Galaxy S4 zijn geschikt voor een schermformaat tot 6,3 inch. Hiermee lijkt het gerucht van het Galaxy Mega schermformaat te kloppen.
Galaxy Note III

Onlangs waren er geruchten over de Galaxy Note III. Dit nieuwe Samsung toestel zou een 6,3 inch beeldscherm gaan krijgen. Niet veel later werden deze geruchten weer ontkracht al wijst alles er nog steeds op dat Samsung werkt aan een toestel met een 6,3 inch beeldscherm. Omdat het nieuwe toestel waarschijnlijk niet wordt voorzien van een actieve stylus zal deze niet gaan vallen onder de Samsung Galaxy Note serie. Onder welke serie de nieuwe Mega smartphones dan wel gaan vallen is nog onduidelijk. Vermoedelijk ontstaat er met de komst van deze toestellen een volledig nieuw segment in de telefoonmarkt.
Meer dan het schermformaat is er eigenlijk nog niet duidelijk over de Galaxy Mega. De Galaxy Note I en II zijn echte High-end toetellen voorzien van een Full-HD scherm en snelle chipset. Het is maar de vraag op de Galaxy Mega ook dergelijke specificaties krijgt. Wellicht houdt Samsung zich vast aan de zichtbare trend en voorziet het haar Mid-end toestellen simpelweg van een groot scherm. Op die manier blijft het toestel betaalbaar maar voldoet het wel aan de algehele wens v.w.b. een groter scherm. Dit is slechts gissen, de geruchten rond de Galaxy Mega roepen genoeg nieuwe vragen op.
Beschikbaarheid
Tot op heden heeft Samsung de Galaxy Mega-toestellen nog niet aangekondigd, maar de bron van Sammobile geeft aan dat de 5,8 inch-versie in het wit uitgebracht wordt rond week 22 (rond 27 mei) en dat de Galaxy Mega 6.3 in het wit én zwart wordt uitgebracht en rond week 25 (17 juni) in de winkels zal liggen.

Reacties (0)

Track comments via RSS feed!
Trackback URL voor dit artikel: https://www.artikell.nl/elektronica/samsung-galaxy-mega/trackback/

Reageren