Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Altijd al een Barista willen zijn?

Altijd al een Barista willen zijn?
Beoordeel dit artikel

Dol op koffie? Altijd al meer willen weten over koffie, koffiebonen, het branden van koffie en natuurlijk het zetten van de allerlekkerste koffie? Dan ben jij een Barista in wording!

En, met onze Barista cursus zal je zelfs een echte barista worden. Tijdens de Barista cursus leer je alles op het gebied van koffie wat er maar te leren valt. Zo nemen we uitvoerig met je door hoe de koffie gebrand wordt en welke invloeden de branding op de verschillende soorten koffiebonen kan hebben. Robusta, Arabica noem maar op. Straks hebben deze koffie soorten geen geheimen meer voor je. Sterker nog, je weet ze waarschijnlijk feilloos te herkennen zodra iemand een kop koffie of espresso voor je zet.

Maar dat is nog niet alles, we gaan ook uitgebreid in op hoe je de lekkerste koffie zet. Wat de invloeden van water, temperatuur en filters zijn op de kwaliteit van de koffie. Ook het malen van de koffie komt uitvoerig aan bod want de fijnheid van de gemalen koffie is bepalend voor de smaak en de afdronk ( de lengte van de smaak in de mond)

Wil je echt indruk maken op gasten dan zal je niet alleen een goede espresso of bak koffie kunnen zetten. Je zal ze ook moeten aftroeven met kennis. Daarom bevat de Barista cursus ook een theoretisch gedeelte. In dat deel van de cursus gaan we dieper in op de geschiedenis van de koffie en de karakteristieken van de verschillende koffieproducerende landen. Wat maakt nou het verschil tussen koffie uit Guatemala of Brazilië? Jij weet het straks!

Tijdens de cursus zal je niet alleen kennis op doen. Ook krijg je een 250 grams verpakking verse koffie zodat je thuis de opgedane kennis gelijk in de praktijk kan toepassen. Heb je behoefte aan meer koffie dan is dat natuurlijk geen probleem. Je krijgt namelijk de kans om met 15% korting uit het gehele assortiment koffie en thee te bestellen.

De kosten voor de Barista cursus bedragen 65 euro. De cursus duurt één dag en is bijzonder leuk om cadeau te krijgen, of te geven. Vaderdag, verjaardagen, of kerst, er zijn diverse gelegenheden waarbij de Barista Cursus het aangewezen cadeau is. Maar ook als je zelf al een espresso automaat hebt staan, waar je graag het maximale uit haalt, dan is de Barista cursus ideaal. De cursus wordt op meerdere centrale plaatsen in het land gegeven en is dus altijd bij u in de buurt!

Ben je geïnteresseerd, klik dan hier.