Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Het ontkalken van uw espresso apparaat

Het ontkalken van uw espresso apparaat
Beoordeel dit artikel

Ontkalken van uw koffiezetapparaat

Als u wilt blijven genieten van de lekkere smaak van uw espressomachine en als u ook lang gebruik wilt blijven maken van uw espressomachine, dan is het van groot belang om deze geregeld te ontkalken.

Waarmee moet u uw machine ontkalken

Het belangrijkste is misschien waar u het niet mee moet ontkalken!
En dat is namelijk iets wat veel mensen wel doen en er dan later achter komen dat het niet het beste idee was. En dat is namelijk het ontkalken met azijn. De zuren in azijn zijn niet gemaakt voor de leidingen in uw espresso machine of in een andere koffiezet apparaat. Dus het beste kunt u uw espressomachine ontkalken met de speciaal daarvoor gemaakte producten, dit is altijd wel te vinden in de documentatie die u bij uw machine geleverd krijgt.

Kalkaanslag

Door het niet ontkalken van uw espressomachine gaat zich kalk vormen in uw espressomachine. Deze kalk vormt een hardnekkige kalkaanslag die verwijdert moet worden om de smaak te behouden van uw koffie. Ook kan het zijn dat uw bakje koffie minder warm is door de kalkaanslag, dit komt omdat het water niet indirect contact komt met de boiler en de leidingen en dus kan het niet warm worden.

Smaak en melkschuim optimaal houden.

Door uw espressomachine op tijd te ontkalken zult u kunnen genieten en blijven genieten van de optimale smaak van uw koffie en u zult ook de juiste schuim op uw koffie krijgen. Het is dan ook aangeraden om uw saeco machine regelmatig te onderhouden aangezien dit goed is voor uw volautomatische koffiezetapparaat. Saeco heeft een speciaal ontworpen ontkalker voor uw koffie machine. De speciaal ontworpen ontkalker zorgt ervoor dat er geen roest voorkomt in uw apparaat en dat het waterleiding systeem vrij van kalk blijft. En dus kan uw koffie zijn juiste smaak behouden en zal hij ook op de juiste temperatuur zijn.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren