Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Rijst met groenten en gehakt (recepten)

Rijst met groenten en gehakt (recepten)
Beoordeel dit artikel

Rijst met groenten en gehakt komt oorspronkelijk uit het oosten. Je ziet dat dit in veel langen uit het oosten vaak wordt gegeten. Dit kan ook nog eens op verschillende manier. Er zijn heel veel verschillende kruiden en vleessoorten om te gebruiken. Daarnaast kan je de groenten die je lekker vindt gebruiken. Ook is dit gemakkelijk te bereiden, omdat je de recept zelf kan bedenken. Dit kan je ook dagelijks eten, door de groente en het vlees te veranderen.

Ingrediënten
De ingrediënten van rijst met groenten en gehakt zijn erg verschillend. Hieronder zie je een mogelijke recept voor dit gerecht.
– Rijst ( 2 koppen)
– Worteltjes ( 1 wortel)
– Erwten ( halve kilo)
– Gehakt ( 750 gram)
– Bouillonblokjes ( 2 stuks)
– Zout ( 1 theelepel)
– Peper ( 1 theelepel)
– Nootmuskaat
– Cashewnoten ( 1 handje)
– Pijnboompitten ( 1 handje)
– Amandelen ( 1 handje)

Bereiding
Je begint met het koken van wortels en erwten. Dit moet gaar worden. Dit kan je in water doen. je gooit eerst de wortels in en een paar minuten later de erwten. Als de wortels en erwten goed gaar zijn, voeg je zout, peper en bouillonblokjes toe. De hoeveelheid kan je zelf kiezen, omdat het naar smaak is. vervolgens giet je het water in pan waar de rijst in zit. Het water kan je gebruiken voor de rijst. Je voegt na een tijdje olie toe. Dit laat je even goed bakken. Vervolgens kan je groente bij voegen. Dit hoeft niet altijd. Ondertussen kan je het gehakt ook maken. Dit doe je met peper, zout en nootmuskaat. Voor je het gehakt in een pan doet, bak je de noten en olie. Dit moet eerst verkleuren. Ondertussen is de rijst al gaar. Dit kan je op een bordje doen. Daar kan je de erwten en wortels over heen doen. Vervolgens ook het gehakt. Tenslotte strooi je de noten die je gebakken hebt, over het eten. Dit wordt vaak gegeten met sla.