Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Waarom je nou wel of koffie zou moeten drinken

Waarom je nou wel of koffie zou moeten drinken
Beoordeel dit artikel

Over het onderwerp koffie blijft een eeuwige discussie hangen, is het nou gezond of ongezond voor je? In dit artikel gaan we in waarom het juist wel belangrijk is om dagelijks een kopje koffie op kantoor te drinken.

Zoals bijna iedereen wel weet zijn er verschillende soorten, smaken en maten van koffie. Een van de bekendste koffiemachines en die ik ook waarschijnlijk vaak terugziet op kantoor is de koffiemachine Melitta. Melitta koffiemachines heeft door de jaren heen een uitstekende plek bemachtigd op de markt en biedt voor elke koffiedrinker wel zijn of haar eigen favoriete bakje. Sommige drinkers kiezen namelijk voor een echte energieboost terwijl andere mensen het alleen drinken omdat ze het lekker vinden. Koffie geeft niet alleen energie maar helpt ook bij het verbranden van vet en zorgen voor een toename in fysieke prestaties. Bent u een risicogroep voor diabetes 2? Blijf dan vooral koffie drinken het verlaad namelijk het risico op het ontwikkelen van diabetes. Daarnaast biedt koffie ook bescherming tegen Alzheimer en andere vormen van dementie. Zo kan de kans op Alzheimer namelijk verminderd worden met 65%.
Een ander interessant onderzoek heeft aangetoond dat koffiedrinkers een kleinere kans hebben om vroegtijdig te overlijden, het bevat namelijk belangrijke antioxidanten. Mensen drinken namelijk vaker koffie en halen hierdoor meer antioxidanten eruit dan uit het eten van groenten en fruit.

Uiteraard zijn er natuurlijk ook veel beweringen dat koffie helemaal niet gezond is, zo zou de doorbloeding naar de hersenen slechter worden, leiden tot bloedarmoede, gestrester maken en zelfs kankerverwekkende stoffen bevatten. Het blijft dus nog steeds de vraag is koffie wel zo gezond? We blijven echter massaal doordrinken. Het is echter onduidelijk of de effecten voor iedereen gelden of dat het wellicht persoons- of groepsgebonden is. Zo zou het natuurlijk kunnen zijn dat de een er juist gezonder van wordt, terwijl de ander er juist zieker van kan worden. Dit blijft echter de vraag en er zijn nog veel meer onderzoeken nodig om het precies in kaart te stellen wat de effecten van koffie nou heeft op de gezondheid.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren