Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een creditcard, de wereldwijde betaalpas

Een creditcard, de wereldwijde betaalpas
Beoordeel dit artikel

Er wordt steeds meer betaald met een creditcard! Zelfs voor aankopen onder de 5 euro en dat is een goede zaak. De stijging kan worden gekoppeld aan de populariteit en het gebruiksgemak van kaarten zodat ook kleine extraatjes makkelijk betaald worden. Veel winkels rekenen trouwens geen extra kost aan bij het betalen van kleine rekeningen. Ongeveer de helft van de Nederlanders gebruikt deze kaart. Het pinnen blijft nog steeds populairder, en dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika, waar iedereen blijkbaar dagelijks ‘uitgesteld’ betaalt. Naast een particulier creditcard is het ook mogelijk om een zakelijke creditcard aan te vragen.

Meer dan een pinpas

Bij een gewone betaalkaart gaat het geld onmiddellijk van de rekening. Bij je creditkaart schiet de maatschappij alle betalingen voor. Maandelijks krijg je een overzicht met alle verrichtingen. Het geld gaat er af via automatische incasso.Bij het terugbetalen van grote bedragen, kan een afbetalingsplan aangevraagd worden. De creditkaart maatschappijen kunnen een rentevrije periode van 40 tot en met 52 dagen stellen, waarna zij de rente berekend van 1,5% tot 3,5% volgens de voorwaarden van de kaart heffen. Dit lijkt misschien niet veel, maar op jaarbasis, kan de creditcardschuld heel erg duur worden!

Gebruik online en in het buitenland

Een creditcard wordt, in tegenstelling tot je bankkaart vrijwel overal aanvaard, niet alleen in buurlanden maar ook in bijvoorbeeld in Amerika , Azië en Afrika. Dat geldt echter voor de drie grootste betaalnetwerken: American Express ,Visa of Mastercard. Online aankopen is makkelijk en veilig. Onlinewinkels zien dan ook elk jaar hun omzet stijgen! American Express is 1 van de grootste creditcardmaatschappijen ter wereld. Bekijk hier alle American Express Cards.

Voordelen en spaaracties

Bepaalde creditkaarten bieden extra voordelen maar dit hangt af van het type kaart.
Zo kan je bij elk gebruik punten opsparen en de duurdere versies bieden zelfs een uitgebreide reisverzekering aan, ook in het buitenland. Het is dus uiterst belangrijk deze voorwaarden te bespreken alvorens een creditkaart aan te schaffen.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren