Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Geld besparen in je tuin

Geld besparen in je tuin
Beoordeel dit artikel

Via verschillende vergelijkings websites op internet kunt u de prijzen van stroom en gas eenvoudig vergelijken. Wanneer u het verbruik heeft doorgegeven in uw regio worden de prijzen van de verschillende energiecontracten bij u in de buurt meteen berekend. Zo kunt u meteen zien welke contracten u allemaal kunt afsluiten en ook kunt u tijdens het vergelijken de contracten selecteren en filteren op verschillende keuzes. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van groen gas, of wilt u gas van de aller beste kwaliteit? Door het eenvoudige overzicht kunt u meteen zien welke gasleverancier voor uw huis beschikbaar en kunt u deze selecteren op de laagste prijs, zodat u meteen een contract kunt afsluiten bij de goedkoopste energie leverancier.

Het belang van overstappen

Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders niet overstappen van energie rekening. Echter is het wel belangrijk om dit te doen. Door energie te vergelijken kunt u dan ook erg veel geld besparen. Zo is het mogelijk om geld te besparen in je tuin door energie te vergelijken tot wel 450 euro per jaar. Elk jaar dat u weer overstapt krijgt u een welkomst korting wat inhoud dat er extra lage tarieven zijn. Door dan ook elk jaar weer over te stappen kunt u deze lage tarieven krijgen. Ook kunt u tijdens het vergelijken goed vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Zo ziet u meteen hoeveel sterren een bepaalde energie leverancier krijgt en weet u dus of de energie leverancier wel of niet betrouwbaar is. Ook is het online overstappen aan te raden omdat er altijd een bedenktijd is van 14 dagen. Hierdoor kunt u altijd kosteloos een contract annuleren op het moment dat u toch een ander abonnement wilt afsluiten.

Tips om geld te besparen in je tuin

Tip 1; Schaf een regenton aan. Zeker in Nederland regent het best vaak. Wanneer u besluit om deze regen op te vangen kunt u deze vervolgens weer geven aan de planten in de tuin. Op deze manier hoeft u geen water te gebruiken door een tuin slang, wat alleen maar geld kost.
Tip 2; Kies ervoor om zelf groente en fruit te kweken. In elke tuin is er wel een stuk te vinden dat toch niet gebruikt word. Kies ervoor om hier groente en fruit te kweken zodat u kosten kunt besparen op het kopen van groente en fruit in de supermarkt.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren