Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Gemakkelijk uw goud online verkopen

Gemakkelijk uw goud online verkopen
Beoordeel dit artikel

 Als u uw goud wilt gaan verkopen dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden, zo kunt u naar uw plaatselijke juwelier gaan en daar het goud aanbieden. Toch zijn er tegenwoordig ook gemakkelijkere methoden om het goud te gaan verkopen. Zo is er het bedrijf Goud.nl, hier kunt u uw goud naar gaan opsturen en u krijgt dan het bedrag op uw bankrekening gestort. De inkoop van goud heeft dan nog een aantal voordelen bij dit bedrijf. U weet dan dat u altijd minimaal negentig procent van de actuele goudprijs uitgekeerd gaat krijgen. Uw goud kan dus ook geschikt zijn als inkoop goud. Aangezien de goudprijs op diverse websites te vinden is weet u dat u altijd een eerlijke prijs kunt gaan bemachtigen voor uw goud.
Heeft u dus nog oud goud, gouden munten of gouden sieraden liggen dan hoeft u deze alleen maar op te gaan sturen (laten halen is ook een mogelijkheid). Mocht het bedrag u toch niet aanstaan dan krijgt u het goud vervolgens gewoon weer thuisbezorgd. Het taxeren wordt gedaan met geijkte weegschalen die ook gecertificeerd zijn. Het goudgehalte wordt vervolgens gemeten met een testvloeistof of een XRF scanner. U krijgt dan van deze taxatie bericht en als u hiermee akkoord bent dan heeft u al binnen een week na de verzending van het goud het geld op uw rekening staan.

Welk goud kunt u nu allemaal gaan verkopen?

U kunt verschillend goud gaan verkopen, dit zijn niet alleen sieraden maar ook oud goud of gouden munten zijn geschikt om in te gaan wisselen tegen geld. Naast goud kunt u ook zilver gaan verkopen. Naast sieraden is bijvoorbeeld ook zilveren bestek erg geschikt om te gaan inwisselen tegen geld.
Iedere vrijdagmiddag wordt bij Goud.nl de taxatie gedaan en u kunt dan ook daarna een bericht verwachten met wat uw goud of zilver waard is. Aangezien u gegarandeerd bent van negentig van de actuele goudprijs weet u dat u nooit te weinig gaat krijgen voor uw goud of zilver. Zoekt u dus ook een eenvoudige manier om een extra zakcentje bij te gaan verdienen dan is het verkopen van uw goud of zilver een prima manier.