Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Hoe kan je besparen op hypotheekkosten?

Hoe kan je besparen op hypotheekkosten?
Beoordeel dit artikel

Er zijn heel wat mogelijkheden om te besparen op je hypotheekkosten. Zo kun je een hypotheek uitkiezen met nationale hypotheek garantie. Met de nationale hypotheek garantie krijg je rente korting die kan oplopen tot 0,6 procent. Omdat je kiest voor een hypotheek die aangesloten zit bij de NHG loopt de geldverstrekker minder risico. De geldverstrekker krijgt door deze regeling meer zekerheid over de betaling van de lening of in dit geval het bedrag van de hypotheek. Daardoor krijg je een leuke rentekorting.

Besparen op de hypotheekkosten door te gaan aflossen

Een andere mogelijkheid om te besparen op je hypotheekkosten is het aflossen van je hypotheek. Door iedere keer een klein bedrag af te gaan lossen op de hypotheek, wordt het hypotheekbedrag kleiner en dat betekend dat je maandelijks ook minder rente gaat betalen. De rente is afhankelijk van de hoogte van het hypotheekbedrag. Dit zorgt voor een daling in de maandelijkse rente kosten. Bij de meeste hypotheken mag je jaarlijkse 10 procent van het totale hypotheekbedrag aflossen. Als je nog meer wil gaan aflossen dan moet je een boete gaan betalen dit komt door dat de geldverstrekker rente-inkomsten misloopt. Houd er wel rekening mee dat het aflossen van je hypotheek ook gevolgen heeft voor je hypotheekrenteaftrek.

Besparen op de hypotheekkosten door het oversluiten van de hypotheek

In sommige gevallen kan het oversluiten van een hypotheek je ook een besparing op leveren. Dit kan bijvoorbeeld door een hypotheek af te sluiten met een lagere rente. Door de hypotheek over te sluiten met een lagere rente gaan de maandelijkse rente betalingen ook omlaag. Het is wel belangrijk om dit eerst goed te laten berekenen en rekening te houden met bijkomende kosten zoals notaris en taxatiekosten. Buiten deze bijkomende kosten kan een hypotheek oversluiten je zeker helpen bij het besparen op hypotheekkosten.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren