Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Spaarders sparen economie kapot

Spaarders sparen economie kapot
Beoordeel dit artikel

Nederlandse spaarders hebben de economie kapot gespaard. Zij zetten het geld veel liever op een spaarbank, dan dat zij bestedingen doen. Dat is slecht voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die vorige week gepubliceerd werden. Het kabinet probeert met een oplossing te komen voor de gekrompen economie, door opnieuw te bezuinigen op de overheidsuitgaven.

Lagere consumptie

De consumptie van consumenten lag in vergelijking met vorig jaar ruim 2 procent lager, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Doordat consumenten minder bestedingen doen, loopt het vertrouwen in de economie flink terug.

Hoewel de economie nu schade ondervindt van het spaargedrag van Nederlanders, is het toch goed dat Nederlanders sparen. “Op de lange termijn is het goed dat mensen sparen en zo schulden afbouwen of voorkomen. Maar op korte termijn is het echter slecht nieuws voor de economie”, laat de woordvoerder van het CBS weten. Volgens de woordvoerder krijgen consumenten met hun spaargedrag op langer termijn het vertrouwen in de economie wel terug.

Krimp

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat de Nederlandse economie in het laatste kwartaal van 2012 opnieuw is gekrompen. De krimp bedroeg 0,2 procent in vergelijking met het derde kwartaal. Daarmee zit Nederland officieel weer in een nieuwe recessie.

Het is de derde keer sinds 2009 dat Nederland weer in een recessie verkeert. Om te spreken van een recessie, moet de economie in twee opeenvolgende kwartalen krimpen. Volgens het CBS heeft de Nederlander de economie kapot gespaard. Dat er drie maal echter elkaar sprake is van een recessie, is in Nederland nog nooit eerder voorgekomen.

Wil je ook besparen op je vakantie en uitstapjes uitgaven? Maak dan gebruik van één van de kortingsbonnen die beschikbaar zijn op Kortingscode-Actiecode.net

Reacties (0)

Track comments via RSS feed!
Trackback URL voor dit artikel: https://www.artikell.nl/financieel/spaarders-sparen-economie-kapot/trackback/

Reageren