Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Stap jaarlijks over van autoverzekering

Stap jaarlijks over van autoverzekering
Beoordeel dit artikel

 Stap jaarlijks over van autoverzekering
Het loont om jaarlijks over te stappen van autoverzekeraar. Dit kom je soms talloze euro’s per jaar schelen aan verzekeringspremie. Toch zijn er meer redenen op te noemen waarom het loont om over te stappen van verzekeraar. Wij geven je graag een aantal praktische tips die je daarbij kunnen helpen. Het is namelijk belangrijk dat een verzekering past bij jouw persoonlijke situatie.

De premie is te duur

Vind je de premie van je huidige autoverzekering te duur? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Wellicht heeft een verzekeraar een premieverhoging doorgevoerd in verband met de hoge schadelast het afgelopen jaar. Er kan ook sprake geweest zijn van schuldschade. Dit heeft natuurlijk invloed op je schadevrije jaren. Dit kunnen redenen zijn om over te stappen naar een andere autoverzekeraar.


De voorwaarden passen niet meer bij jouw situatie

Een andere reden om over te stappen, is dat de voorwaarden van de polis niet meer op jouw situatie aansluiten. Niet alleen de dekking van de polis moet voldoen, juist ook de polisvoorwaarden moeten perfect aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Is je huidige contract afgelopen? Vergelijk verzekeraars met elkaar en vind een passende autoverzekering.

Bij de aankoop van een andere auto
De aanschaf van een andere auto is altijd een reden om je huidige verzekering weer eens onder de loep te nemen. Misschien ben je bij een andere verzekeraar wel veel beter uit en kan deze een scherpere premie bieden. Ga voor de goedkoopste autoverzekering met de beste voorwaarden.

Ontevredenheid over de dienstverlening
Het verlenen van een goede service is een belangrijke factor bij je keuze voor een verzekeraar. Heeft de laatste verzekeraar je niet zorgvuldig geholpen na bijvoorbeeld een schade? Overweeg dan om over te stappen naar een verzekeraar die jou wel een goede service kan bieden. Je hoeft je over de service dan het komende verzekeringsjaar geen zorgen meer te maken.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren