Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten
Beoordeel dit artikel

Waarom zou je een uitvaartverzekering vergelijken of afsluiten? Een uitvaart verzekering is een bijzondere verzekering die we op een dag allemaal mogelijk hebben. Wanneer je op een jonge leeftijd deze verzekering afsluit betaal je vaak een scherpe premie voor de geschikte dekking die je wilt. Wanneer je er echter bewust niet voor kiest om deze verzekering af te sluiten, of als je te lang wacht met het afsluiten van zo’n uitvaartverzekering dan moeten de nabestaanden het bedrag van de uitvaart betalen. Dit bedrag kan oplopen tot 10.000 euro en dit kan voor sommigen best veel geld zijn. De uitvaart verzekering neemt dan ook volledig de kosten op zich en de nabestaanden hebben verder hier geen last van. Ook is het aan te raden om op het moment dat je een uitvaart verzekering afsluit alvast de wensen aan te geven voor je begrafenis. Door dit op tijd te doen geeft dit duidelijkheid voor je nabestaanden.

Vergelijken van uitvaartverzekeraars in Nederland

Er zijn een paar grote verzekeraars in Nederland voor de uitvaart. Monuta is de grootste en wil dan ook elk afscheid goed laten verlopen. De verzekering richt zich naast de uitvaart zelf ook op belangrijke zaken die er geregeld dienen te worden rondom de uitvaart. Dela is ook een grote verzekeraar die er veel waarde aan hecht om nabestaanden op een goede manier met elkaar in contact te laten komen. Wanneer je op zoek bent naar een verzekeraar waarbij je zelf veel verschillende mogelijkheden hebt en je dan ook je uitvaart helemaal naar wens in elkaar kan zetten, dan ben je bij DELA op de juiste plek. Ook is deze uitvaart verzekeraar zeer groot en is er een erg goede klanten service die altijd helpt.

Hoeveel kost een uitvaart verzekering?
Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen wordt er vaak alleen gekeken naar de premie die je per maand moet betalen. Echter zegt dit vaak niet alles. Heel belangrijk is het om te letten op het bedrag dat gedekt word door de uitvaart verzekering. Wanneer je kiest voor een wat hoger bedrag moet je vaak wat meer betalen maar weet je wel zeker dat je nabestaanden verder geen kosten hebben. Een uitvaart verzekering kosten ook meer op het moment dat je ouder bent omdat er dan een verhoogd risico is en je dus eerder dood kan gaan. Je bent dan duur voor de verzekeraar. Het is dus aan te raden om rond de 30 a 40 ervoor te kiezen om zo’n uitvaart verzekering af te sluiten.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren