Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Wat kan ik met een creditcard?

Wat kan ik met een creditcard?
Beoordeel dit artikel

Een creditcard is een betaalpas waarbij je niet van te voren hoeft te betalen. Je kan eigenlijk op rekening betalen. Het houdt in dat wanneer je iets koopt met een creditcard pas aan het einde van de maand het geld van je rekening afgeschreven wordt. Hierdoor hoef je dus geen rekening te houden met de hoeveel geld die je op dat moment hebt, echter moet je er wel voor zorgen dat je het geld aan het einde van de maand wel hebt. Wanneer je dit niet hebt dan wordt er rente berekent over dit bedrag. Deze rent is vaak erg hoog. Het is dus slim om hier goed op te letten.

Creditcard voor vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is het vaak handig om een creditcard te hebben. Voor het boeken van veel hotels is een creditcard nodig. Deze creditcard wordt gebruikt als borg voor het reserveren van het hotel, hierdoor weet het hotel zeker dat je komt. Wanneer je niet komt op dagen of niet op tijd annuleert dan kan alsnog het geld van je rekening worden afgeschreven. Vaak is een creditcard daarom een voorwaarde bij het boeken van een hotel.

Hoe vraag ik snel een creditcard aan?

Een creditcard aanvragen kan ik veel gevallen heel snel geregeld worden. Eigenlijk kan iedereen een creditcard aanvragen. Er zijn echter wel twee belangrijke voorwaarden, je moet namelijk minimaal 18 jaar zijn en je mag geen schuld hebben. Afgezien van een hypotheek. De creditcardmaatschappij of bank waar je de creditcard hebt aangevraagd wil namelijk zeker weten dat je de betalingen die je met de creditcard doen kan terugbetalen. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je creditcards kan vergelijken en een creditcard kan aanvragen Een creditcard vergelijken is slim aangezien er een aantal verschillen tussen de creditcards zijn. Het grootste verschil zijn de bestedingslimieten van de creditcards, oftewel hoe hoog de betaling maximaal is die je kan doen met de creditcard.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren