Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Welke leningen kan ik uit kiezen?

Welke leningen kan ik uit kiezen?
Beoordeel dit artikel

 Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn de meest gebruikte leningen. Alle overige soorten leningen zijn afgeleiden van deze de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Er kan tot een maximaal leenbedrag worden geleend bij een doorlopend krediet. Dit leenbedrag wordt ook bestempeld als de kredietlimiet. Wanneer de lening is afbetaald kun je wederom geld opnemen tot de kredietlimiet. Bij de persoonlijke lening bepaal je van tevoren de lengte van de lening, het rentepercentage en de totale kosten. Weer geld opnemen is niet mogelijk bij de persoonlijke lening. Normaliter krijg je bij een lening het leenbedrag niet direct op je rekening maar wordt er het product mee afbetaald dat je wilt hebben. Je gaat ook een lening aan indien je een product in termijnen koopt zoals bij betalen met een creditcard.

Kan ik de lening wel echt betalen?

Voor een aankoop dat niet een langere periode meegaat is het niet slim om te lenen. Een voorbeeld van zoiets is een vakantie. Met spaargeld ben je veel minder geld kwijt dan met geld lenen. Zelfs met particulier lenen ben je nog duurder dan uit wanneer je het gespaard hebt. Er moet immers rente afdragen worden over het geld dat je leent. Bij een lening verlies je vermogen door de schuld en bij sparen verdien je vermogen. Daarna is er ook nog elke maand een deel voor de afbetaling van toepassing. Bekijk vooraf of je de lening kunt terugbetalen. Compileer een schema met het inkomen en uitgaven en kijk of de lening betaald kan worden. Of de lening betaald kan worden is te bekijken op deze manier.

Is een verzekering voor de lening nodig?

Het is soms nodig dat er een kredietbeschermer bij de lening afgesloten moet worden. Het kiezen van een verzekeraar kan vrijwillig. Alle premies in één keer van tevoren afdragen is een optie. Dit staat bekend als een koopsom. Deze koopsom kan tevens afgedragen worden met de lening. Deze lening wordt door de koopsom hoger.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren