Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

BMI uitrekenen doe je zo!

BMI uitrekenen doe je zo!
Beoordeel dit artikel

BMI formule

Het is erg gemakkelijk om je BMI te berekenen want je hebt maar een paar gegevens nodig. Zo heb je de lengte in meters nodig en de gewicht in kilogram. Hierna deel je je gewicht in kg door de lengte in meter in kwadraat. Vervolgens rond je het af op 1 decimaal en bekijk je in welke categorie je terecht komt. [B]Als je het lastig vindt om het uit te rekenen, kan je de BMI calculator van de bron gebruiken aan de rechterzijde![/B]

Welke categorie val ik dan onder?

Je hebt een paar categorieen waaruit je kan vallen. De eerste is ondergewicht dat is wanneer je BMI lager is dan 19,0. Bij ondergewicht is het zo dat je te weinig weegt. Wanneer je BMI hoger is dan 19,0 en lager dan 25,0 dan heb je een [B]gezond gewicht[/B]. Hierin moet je proberen te blijven want je situatie is op het moment goed. Als je BMI hoger is dan 25 en lager dan 30,0 dan spreek je van overgewicht. Wij raden het aan om hier al stappen te ondernemen. Vervolgens heb je nog een categorie voor mensen met een BMI hoger dan 29,9. Bij zoeen BMI spreken we zelfs van een chronische ziekte, genaamd Obesitas. Obesitas is erg gevaarlijk en brengt verschillende gezondheidsproblemen met zich mee. Wanneer je BMI hoger is dan 40, dan spreken we van Morbide Obesitas. Bij Obesitas raden wij het aan om direct een dokter in te schakelen.

Heb ik een gezonde gewicht?
De kans dat jij een gezonde gewicht hebt is ietsje meer dan 50%. Erg weinig dus. We spreken van een gezonde gewicht als je BMI tussen 18,9 en 24,9 zit. Valt jouw BMI (body mass index) cijfer hiertussen? Dan heb jij een gezonde gewicht en val je onder de kleine meerderheid. Je mag van geluk spreken dat je hieronder valt. Dus maak er geen misbruik van en probeer erin te blijven.

Bron artikel: