Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De e-sigaret het volwaardige alternatief voor roken.

De e-sigaret het volwaardige alternatief voor roken.
Beoordeel dit artikel

 Het lijkt onmogelijk een gezonder alternatief voor sigaretten zonder dat je van je gewoonte en verslaving hoeft af te stappen. Niets is echter minder waar met de nieuwe generatie elektrische sigaretten is er nu een volwaardig, maar veel belangrijker gezonder alternatief voor de tabakssigaret. Het roken van normale sigaretten kan grote schade toebrengen aan het lichaam van de roker, maar ook voor zijn directe omgeving. Maar ondanks dat iedereen weet dat het roken van tabak erg slecht is voor de gezondheid is het voor vele rokers toch erg moeilijk om te stoppen met deze verslaving. Voor deze mensen is de e-sigaret de ideale oplossing.

Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret is feitelijk een simpel apparaatje welke bestaat uit drie onderdelen namelijk, een batterij, vulvloeistof en een verdamper. Door het verwarmen van de verdamper middels een batterij zal de vloeistof( e-liquid) worden omgezet in damp welke vervolgens net als met het normale roken kan worden geïnhaleerd. E-sigaretten zijn er in verschillende formaten en met verschillende functies. Zo is het mogelijk te dampen met een basismodel, maar zijn er ook modellen waar je de stroom mee kunt regelen waardoor je de hoeveelheid damp kunt regelen, ook is op deze modellen via een display het dampgedrag af te lezen.

Waarom is een e-sigaret gezonder?

Doordat er bij een e-sigaret geen verbranding plaatsvindt komen er geen gevaarlijke stoffen vrij die bij een normale sigaret wel vrijkomen. Een aantal van deze stoffen zijn koolmonoxide en teer, maar ook nog honderden andere zwaar giftige stoffen blijven u bespaart met het dampen van een e-sigaret. Voor mensen die net gestopt zijn met het roken van tabak is het zelfs mogelijk om langzaam het nicotinegehalte te verminderen en zo op termijn zelfs helemaal nicotinevrij te dampen. De meeste dampers die zijn overgestapt merken al na enkele weken grote verschillen in de vorm van een betere conditie, een beter reukvermogen en een betere adem. Als we dan ook nog de andere voordelen meetellen zoals geen nare luchtjes en de geldbesparing dan is de keuze wel heel erg makkelijk.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren