Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

De voordelen van latex handschoenen

De voordelen van latex handschoenen
Beoordeel dit artikel

In de verschillende industrieën worden er disposable handschoenen gebruikt voor allerlei verschillende werkzaamheden, zoals tandartsen en doctoren, maar ook voor het klaarmaken van chemische middelen. Disposable handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: latex, vinyl en nitril. Maar hoe bepaal je welk materiaal je het beste kan kiezen? En wat zijn de voor en nadelen van de verschillende materialen.

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Ze bieden goede bescherming tegen overdracht van bacteriën en virussen. Het voordeel van latex handschoenen is dat ze comfortabel aanvoelen en flexibel zijn. Deze handschoenen zijn echter niet geschikt voor personen met Create linkeen latex allergie. Ook kunnen ze niet gebruikt worden in combinatie met olie en vet.

Vinyl handschoenen

Vinyl handschoenen zijn gemaakt van pvc. Van de drie verschillende materialen is vinyl het minst sterke materiaal en dit biedt dus de minste bescherming. Net als nitril is vinyl een goed alternatief voor latex handschoenen in het geval van een allergie. Daarnaast zijn vinyl handschoenen bestendig tegen olie, vet en zuren en basen (let op: vinyl handschoenen zijn niet bestendig tegen oplosmiddelen en ketonen).

Waarom verschillende materialen?

Tijdens verschillende werkzaamheden kunnen handschoenen verschillende functies hebben. Bij bladplukken en sorteren zijn de handschoenen bijvoorbeeld bedoeld om te voorkomen dat er bacteriën overgebracht worden via de handen en om te voorkomen dat de plant beschadigt, terwijl handschoenen bij het klaarmaken van gewasbeschermingsmiddelen juist bedoeld zijn om de handen beschermen tegen schadelijke stoffen. Er bestaat geen enkele handschoen die voor iedere situatie geschikt is. Daarom is het belangrijk dat je voor iedere situatie een handschoen van het geschikte materiaal kiest.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren