Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Diverse loophulpmiddelen en informatie

Diverse loophulpmiddelen en informatie
Beoordeel dit artikel

Als je een loophulpmiddel nodig hebt moet je dit van te voren goed aanpakken. Je kunt het beste meteen contact opnemen met een gespecialiseerde leverancier of thuiszorgwinkel. Want deze partijen kun je inschakelen zodat ze goed advies geven over het bestelproces, het ophalen en het terugbrengen van loophulpmiddelen. Ze weten tegelijkertijd ook hoe je een vergoeding hiervoor kunt krijgen. Bovendien weten zij bij welke zorgverzekeraar ze een verwijsbrief van de arts kunnen krijgen. Deze hoef je niet op te sturen want zij regelen dit via de arts.
Je kunt naar de thuiszorgwinkel in je stad of dorp voor een hulpmiddel die je gratis leent vanuit je basisverzekering. Dit kan spelen bij een toilet verhoger, douchekruk of een verstelbaar bed. Als je meer informatie wil krijgen hoe je het verder afhandelt met het willen aanschaffen van een loophulpmiddel kun je het beste met een thuiszorgwinkel bellen. Zij geven meer informatie en dan kun je de aanvraag online invullen of je kunt gewoon langs een thuiszorgwinkel gaan. Een medewerker kan je dan inlichten en spreekt de aanvraag met je door en vertelt of je een verwijsbrief nodig hebt van een verpleegkundige, arts of ergotherapeut. Op die manier kun je dan verder gaan. Je loophulpmiddel kun je in diverse thuiszorgwinkels afhalen. Je kunt ook iemand anders vragen deze voor je op te halen. In ieder geval moet je in deze situatie dat je het loophulpmiddel aanschaft je ledenpas en zorgverzekeringspas.
Je betaalt niets alleen als de thuiszorgwinkel aangeeft dat je de juiste indicatie hebt. Meestal wordt dit op basis van contracten met de zorgverzekeraar gedaan. De basisverzekering vergoedt in dit geval ook wel de gevraagde hulpmiddelen. Je betaalt dan ook geen eigen risico omdat je deze vergoed krijgt.
Je moet bij je zorgverzekeraar informeren of je een eenvoudig loophulpmiddel mag huren. Als dit mag dan kun je informatie inwinnen en tijdens dat gesprek met de zorgverzekeraar bekijken bij welke thuiszorgwinkel je terecht kan gaan. Want de zorgverzekeraars maken namelijk afspraken met specifieke thuiszorgwinkels.
Je kunt vervolgens dan het beste met de betreffende thuiszorgwinkel je aanvraag bespreken. Hierna kun je zelf bepalen of je het hulpmiddel op kunt halen of laat bezorgen. Het hangt van het hulpmiddel af of je wel of geen bezorgkosten moet betalen. Deze krijg je ook niet vergoed van de verzekering. Hierbij moet je er wel op letten dat je je zorgverzekeringspas en ledenpas meeneemt naar deze thuiszorgwinkel.
Als je op een eenvoudige manier een Rollators of Rolstoel wil aanschaffen kun je een kijkje nemen bij Hulpmiddelwereld. Je kunt zelf de soort of de eigenschappen van deze loophulpmiddelen selecteren. Ook het gewicht en andere eigenschappen kun je bepalen voordat je ze aanschaft.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren