Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

E-sigaret kopen

E-sigaret kopen
5 (100%) 1 vote

 Ben je van plan om binnenkort een E-sigaret te kopen? Over elektrisch roken is de laatste tijd enorm veel geschreven. Zelfs de Nederlandse overheid zag zich genoodzaakt om duidelijke standpunten omtrent de elektrische sigaret en het roken daarvan in te nemen. Sinds oktober 2014 geldt er voor de hele horeca een verbod op roken. Tot op heden is het roken met een e-sigaret (eigenlijk moeten we in plaats van roken ‘dampen’ schrijven) in horecagelegenheden zoals cafés en restaurants nog niet verboden. E-sigaretten vallen namelijk niet onder het rookverbod. Zij bevatten geen tabak en is daarom voor de omgeving niet schadelijk. Al wordt dat laatste door sommige organisaties en onderzoekers in twijfel getrokken. Waarom zou jij overstappen op elektrisch roken en een e-sigaret kopen? Daarover op deze pagina meer informatie. Laten we in de eerste plaats de aandacht eens richten op de gezondheid. Want wat weten wij tot dusverre over de schadelijkheid van het roken van elektronische sigaretten?

Is elektrisch roken echt minder schadelijk dan tabaksproducten?

Laten we direct met de deur in huis vallen: Bevat een elektrische sigaret tabak? Het antwoord is “nee”. Er vind dus ook geen verbranding plaats. Je ademt daarom ook geen rook in. In tabaksrook zitten miljoenen piepkleine deeltjes die zich tot diep in je longweefsel nestelen. Veel van deze deeltjes richten schade aan en hebben kankerverwekkende eigenschappen. E-sigaretten bevatten weliswaar een e-liquid. Dit is de vloeistof met nicotine die, bij verhitting, omgezet wordt in waterdamp en die je vervolgens inhaleert wanneer je een trekje neemt. Maar dit is bij lange na niet te vergelijken met schadelijke rook van traditionele sigaretten. Één en één is twee; Ben je van plan een e-sigaret te kopen, dan krijg je bij gebruik geen teer, koolmonoxide en talloze schadelijke hulpstoffen binnen maar alleen een bepaalde hoeveelheid nicotine. Daarnaast worden de e-liquids aangeboden met een smaakje. Het is niet duidelijk in hoeverre deze smaakstoffen mogelijk schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Tenslotte voegen fabrikanten Propyleen Glycol en/of Vegetable Glycerine toe. Deze stoffen zijn, mits je dit in kleine hoeveelheden binnen krijgt, niet schadelijk voor de gezondheid en zij zorgen ervoor dat de e-sigaret zichtbare rook produceert. Sterker nog: Propyleen Glycol en/of Vegetable Glycerine worden ook gebruikt in inhalers voor astmapatiënten. In sommige liquids wordt diacetyl verwerkt. Dit middel wordt o.a. gebruikt voor popcorn als smaakmiddel maar kan schadelijk zijn indien het vaak wordt geïnhaleerd.

E-sigaret kopen is op de lange duur veel goedkoper!

Een andere reden om te stoppen met het roken van traditionele sigaretten (en over te stappen naar elektronisch roken met de e-sigaret) is het geldvoordeel wat het oplevert. Het roken van sigaretten is tegenwoordig erg duur. Wil je het roken van tabak zo goed mogelijk benaderen met een e-sigaret, dan moet je een kleine investering doen. Je betaalt ongeveer tussen de 75 en 100 euro voor een goede startset maar dit geld heb je (als je een stevige roker bent) er binnen 2 a 3 maanden alweer uit! Schaf bij voorkeur een e-sigaret aan met een tankje die je zelf kan bijvullen met vloeistof (e-liquids). Heb je eenmaal een startset aangeschaft, dan hoef je vanaf dat moment alleen nog maar zo nu en dan e-liquids aan te schaffen. De prijs van een flesje e-liquid is ongeveer euro. Hiermee kan je ongeveer 200 keer ‘roken’. Zo’n flesje staat dus gelijk aan ongeveer 10 pakjes echte sigaretten. Reken zelf maar je besparing uit! Extra bijkomende kosten zijn zo nu en dan het vervangen van een batterij en het vervangen van de verbrander. Deze kosten zijn verwaarloosbaar.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren