Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Een bril of contactlenzen?

Een bril of contactlenzen?
Beoordeel dit artikel

Mensen die moeite hebben met het waarnemen van allerlei dingen zullen hier iets aan moeten doen. Het is immers vervelend als je bijvoorbeeld geen verkeersborden meer kunt lezen, de ondertiteling bij films niet kunt volgen of de krant niet meer kunt doornemen. Je staat dan voor de keus: een bril of contactlenzen.

Een bril is in veel situaties handig. Je kunt een bril op ieder moment opzetten en afzetten. Contactlenzen moet je in doen en dat kost enige moeite. Over het algemeen genomen is een bril goedkoper dan lenzen. Een bril is meestal niet schadelijk voor je ogen en door een bril kun je je look veranderen. Je kunt bijvoorbeeld intelligenter gaan lijken door brildragend te zijn.

Ondanks de genoemde voordelen van een bril zijn er ook genoeg nadelen te noemen. Veel mensen vinden zichzelf met bril minder knap dan met bril. Een bril moet je ook regelmatig schoonmaken, want een bril wordt snel vuil. Je zult dus altijd poetsdoekjes bij de hand moeten hebben. Bij warm weer (zweet) of wanneer het regent is een bril erg onhandig. Een bril is ook erg onhandig als je gaat sporten. Stel dat je bij een balsport een bal in je gezicht krijgt. Dan heb je kans dat je bril kapot gaat.

De genoemde nadelen van een bril zijn dan juist weer de voordelen bij contactlenzen. Bij het sporten zijn contactlenzen ideaal en eigenlijk onmisbaar. Ook als je gaat zwemmen kun je speciale lenzen gebruiken. Dit zijn onderwaterlenzen. Het nadeel van lenzen is dat ze duurder zijn dan een bril. Lenzen hebben ook onderhoud nodig, maar dit kun je oplossen door te kiezen voor daglenzen.

Voorheen waren lenzen schadelijk voor je ogen, omdat je ogen droger konden worden. Tegenwoordig zijn er erg goede lenzen die voorkomen dat je ogen droog worden. Al met al hebben lenzen meer voordelen dan een bril.
Op zoek naar meer informatie over contactlenzen en de beste lenzendeals? Bezoek dan eens Lenzencenter.nl!