Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Gewrichtspijn tegengaan

Gewrichtspijn tegengaan
Beoordeel dit artikel

 Iedereen wil natuurlijk gewoon lekker kunnen bewegen of sporten zonder dat je ergens last van hebt. Veel beweging of eens per week sporten is zeer gezond en kan veroudering tegen gaan. Mensen die ook regelmatig sporten leven langer. Helaas is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en hebben meerderen last van gewrichtspijn.

Het ontstaan van gewrichtspijn

De oorzaak van deze pijn is dat het kraakbeen in de gewrichten slijt. Het is een redelijk voorkomend fenomeen en is dat ook niet zo vreemd, maar ieder zijn lijf is anders en bij de een gaat dit proces een stuk sneller dan bij de ander. Als je een zwaar beroep hebt waardoor je veel druk moet uitoefenen op je gewrichten kan dit proces versnellen. Uiteindelijk kun je op het punt uitkomen dat kraakbeen in je gewrichten zeer beschadigd is waardoor de botten in de gewrichten langs elkaar gaan schuren. Dit kan voor behoorlijk wat pijn en ongemak zorgen.

Een aantal tips voor het tegengaan van gewrichtspijn

Iedereen wil natuurlijk fijn door het leven gaan zonder pijn te hebben, het begint allemaal bij jezelf, je zult namelijk goed voor jezelf moeten zorgen. Niemand weet het beste hoe jij je voelt dan jijzelf, dus als er wat aan de hand is, is het erg aan te raden om tijdig wat aan je lichamelijke problemen te doen. Bij gewrichtspijn is het altijd verstandig om naar de dokter te gaan, maar je kunt ook zelf wat doen. Namelijk het nemen van supplementen die bijdragen aan het herstel van je kraakbeen. De stoffen die hieraan bijdragen zijn: glucosamine en chondroïtine . Je kunt glucosamine en chondroïtine kopen bij drogisterijen, maar ook online. Het is dus zeer aan te raden om deze supplementen aan te schaffen om zo ook zelf een bijdrage te leveren aan het herstel.

Reacties (0)

Pinging is disabled!

Reageren