Vind artikelen via een categorie of de zoekfunctie

Gezond, lekker eten en geen rimpels

Gezond, lekker eten en geen rimpels
Beoordeel dit artikel

Een nieuwe jaar, een nieuwe start en nieuwe kansen. Zo heb je je voorgenomen om gezonder te gaan leven en meer op je gezondheid te gaan letten, want iedereen wordt ook weer een jaartje ouder. Een slecht eet- en leefpatroon zit er daarom niet meer in.

Deze voornemen staat elk jaar wel op het lijstje. Maar elke jaar is daar maar weinig van gekomen. Alleen dit jaar ben je ervan overtuigd dat het gaat lukken. Een gezond eet- en leefpatroon kan bijdragen aan een mooie huid. En dat laatste is zeker iets dat je graag wilt. Je hebt namelijk ontdekt dat er flink wat rimpeltjes zijn bijgekomen in de ooghoeken. Deze gevreesde rimpeltjes rondom de ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd en het liefst heb je dat ze zo snel mogelijk verdwijnen. Ze maken je er namelijk niet bepaald jonger op.

Een gezonde eet- en leefpatroon kan inderdaad helpen aan een mooie egale huid maar zorgt er natuurlijk niet voor dat de rimpels ook daadwerkelijk weggaan. Daar is nu een simpele en snelle oplossing voor: een botox- of fillerbehandeling.

Een botox behandeling is tegenwoordig zo gedaan. Tijdens de eerste consult zal de arts eerst kijken welke methode en technieken hij zal toepassen op jouw huid. De een kan wat diepliggende rimpels hebben en de ander minder diepe. Zo kan de arts botox of fillers gebruiken voor de behandeling. Botox is een middel dat een spierontspannende functie heeft. Na het toedienen van dit middel gaan de spieren zich ontspannen waardoor de huid niet meer zo gaat trekken en de rimpels minder zichtbaar worden. Bij een fillerbehandeling wordt er een injectie met filler onder de huid gespoten. Filler heeft een opvullende functie. Dit middel zorgt ervoor dat de leegte onder de huid wordt opgevuld waardoor de rimpels verdwijnen.

Door een botox- of fillerbehandeling te nemen hoef je je dus niet zo streng aan je gezonde eet- en leefpatroon te houden. Een behandeling is geheel pijnloos en zo achter de rug. Het resultaat zal ongeveer zes tot acht maanden zichtbaar blijven.
Natuurlijk is het belangrijk om gezond te leven, maar een lekker tussendoortje op z’n tijd kan geen kwaad.